Yaşam Bodrum rengarenk

Bodrum rengarenk

Paylaş
Bodrum rengarenk

Bodrum'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü turist patlaması yaşandı, rengarenk görüntüler oluştu

Teknelerle mavi yolculuğa çıkan tatilci ve turistler dans edip eğlenirken, Bodrum'da bayram nüfusunun 1 milyonu aştığını belirten Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon "Bodrum çifte bayram yaşıyor" dedi.

Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerden tatil için gelen tatilcilerle turistler sabah saatlerinden itibaren günübirlik tura çıkan teknelere akın etti. Bodrum tipi ahşap teknelerle mavi yolculuğa çıkanlar bol bol dans edip eğlendi, denize girdi. Öğle saatlerinde Bodrum'un en kalabalık yerlerinden Emin Anter Bulvarı ile Kıbrıs Şehitler Caddesi tamamen boşaldı. Ana caddelerde araç trafiği yok denilecek kadar azalırken Gümbet, Kumbahçe ve Bitez sahilleri tatilci ve turistlerle doldu.

Gümbet Plajı'nda üstsüz İngilliz turistlerle, haşemalı kadın turistlerin yan yana denize girmesi ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Hava sıcaklığının 44, deniz suyu sıcaklığının 22 olduğu Bodrum sahillerinde adım atacak yer kalmadı.

'ÇİFTE BAYRAM'

Bodrumlularla bayramlaşan, ellerini öpen çocuklara 50'şer lira haçlık veren Başkan Mehmet Kocadon, "Yurdumuzun dört bir yanından ve Avrupa ülkelerinden gelen turistlerle nüfusumuz bir milyonu aştı. Yaklaşık üç bin tekne bayram boyunca günübirlik tura çıkacak. Asayiş sorunumuz yok. Herkes huzurlu ve mutlu bir şekilde bayram ve tatilini sürdürüyor. Bodrum çifte bayram yaşıyor. Bu doluluk oranı bizi ekim ayı sonuna kadar götürür" diye konuştu.

Öte yandan, bayramda Bodrum'da Bülent Ersoy, Zeynep Casalini, Fedon, Aslı, İskender Paydaş, Hakan Girit, Deniz Seki, Sertap Erener ve Fuat Güner'in çeşitli mekanlarda sahneye çıkacakları belirtildi.

EGE'DE DURGUNLUK BİTTİ


Ege sahilleri Ramazan ayında kısmen yaşadığı turizm durgunluğunu bayramda attı. Fethiye, Marmaris, Datça, Didim, Kuşadası, Çeşme, Foça, Dikili, Ayvalık kıyı şeridinde turistik tesislerde doluluk yüzde 90'lara ulaştı. Kafeteryalar, restoranlar, özel plajlar bayram kampanyalarıyla müşterilireni ağırlarken halk plajları da doldu. İzmir başta, kent merkezlerinde ise sıcak nedeniyle sokaklar boşaldı.

Haberin Devamı