Bodrum Bodrum'da optimist yarışları öncesi deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum'da optimist yarışları öncesi deniz dibi temizliği yapıldı

Paylaş
Bodrum'da optimist yarışları öncesi deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum'da optimist yarışları öncesi deniz dibi temizliği yapıldı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 8'incisi düzenlenecek Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) öncesi deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Belediyesi dalış ekibi tarafından İçmeler mevkisinde bulunan Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi önünde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Tüplü ve tüpsüz dalgıçlardan oluşan 6 kişilik ekip, deniz dibinden 22 kilogram cam, 17 kilogram plastik, 13 kilogram metal, 21 kilogram diğer türlerde atık çıkardı.

Poşetten şişeye, metal parçalarından çeşitli mutfak araç gereçlerine kadar toplam 73 kilogram atık, bölgede hazır olarak bekletilen Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kıyıya çıkardıkları yerde ölçüp, ayrıştırarak geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi.

Yarın deneme yarışlarıyla başlayacak BIOR öncesi Bodrum'a gelerek antrenmanlara başlayan yerli ve yabancı sporcularda dalış ekibinin temizlik çalışmasını ilgiyle izledi. Temizlik çalışmasının ardından antrenman için denize açılan sporcular renkli görüntüler oluşturdu. 8'inci Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları, yarın, kayıtların ardından yapılacak deneme yarışları ve ardından gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. İlk yarışlar ise 4 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı