Gündem Bodrum'da tarihi mezar!

Bodrum'da tarihi mezar!

Paylaş
Bodrum'da tarihi mezar!

Bodrum'da Roma dönemine ait olduğu düşünülen iki odalı mezar bulundu

Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’nin arka kısmında bulunan ve Şalvarağa Tepesi adıyla bilinen bölgede, yaklaşık 2 ay önce bir inşaat kapsamında yapılan çevre düzenleme çalışmaları sırasında tarihi iki odalı mezar bulundu.

İşçilerin haber vermesi üzerine Bodrum Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, mezarın soyulduğu tespit edildi. Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezarda müze görevlilerince kurtarma kazısı başlatıldı.

Dik yokuşta bulunan tarihi mezarın girişi kesme taş bloklardan örülü. Mezara yaklaşık 1.5 metrelik giriş kapısından giriliyor. Mezarın içi ise 10 metrekare civarında alana sahip.

Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezarın önemli bir kişiye ait olduğunu düşündüklerini belirterek, "Denize hakim bir noktada yapılan mezar muhtemelen yine Roma döneminde soyulmuş. İçinde maalesef pek bir şey bulamadık. Sadece küçük bir altın varak parçası bulduk" dedi.

Bakanlıktan kurtarma kazısı için izin aldıklarını, görevlilerin çalışma başlattığını anlatan Yıldız, mezarın Roma dönemine ait olduğunu düşündüklerini söyledi.
Yıldız, "Burası turistlerin gezip görebilecekleri bir mezar. Onarım projesi hazırladık. Muğla Anıtlar Kurulu onayladığı taktirde restore edilerek halkın ziyaretine açılabilecek" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı