Bodrum Bodrum'da üreticiye fide dağıtımı

Bodrum'da üreticiye fide dağıtımı

Paylaş
Bodrum'da üreticiye fide dağıtımı

Bodrum'da üreticiye fide dağıtımı

BODRUM Belediyesi, üreticiye fide dağıtımı gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan üreticiye fide dağıtım etkinliği kapsamında yazlık ve kışlık olmak üzere toplamda 144 bin fide 186 üreticiyle buluşmuştu. Bu yıl da tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve üretime teşvik amacıyla '2021 Yılı I. Tarımsal Hibe Programı' kapsamında yazlık fide hibe dağıtımı gerçekleştirildi. 36 bin domates, 51 bin biber, 16 bin patlıcan, 10 bin salatalık, 12 bin adet karpuz ve 9 bin adet kavun olmak üzere toplamda 154 bin adet fide, toplamda 216 üretici ile buluştu. Bodrum Belediyesi Tarım ARGE ve Yerel Tohum Merkezi'nde düzenlenen törene; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, belediye meclis üyeleri, Karaova Bölgesi muhtarları, üreticiler, TARKO yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Burada yapmaya çalıştığımız yerel yönetimin birleştirici gücüyle, insanla toprağı tekrar buluşturmaktır. O yüzden orada yaptığımız deneme dikimlerinde, burada yaptığımız fide dağıtımlarında bizim tamamen bir vesile aracı olduğumuzu bilmenizi isterim. Biz daha fazla üreticiye ulaşmak için, daha fazla üretim yaptırabilmek için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından üreticilerin taleplerine göre hazırlanan fideler, Başkan Aras ve Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri tarafından üreticilere teslim edildi.

BODRUM (Muğla), DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı