Gündem Bodrum'u sağanak vurdu

Bodrum'u sağanak vurdu

Paylaş
Bodrum'u sağanak vurdu

Bodrum'da sabah saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle birçok ev sular altında kaldı, bazı iş yerlerinde hasar oluştu, suda kalan araçlar dalgıçlar yardımıyla kurtarıldı

Bodrum'da sabah saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkileniyor.

Haberin Devamı

İlçede yaklaşık 10 saatten bu yana kuvvetli sağanak etkili oluyor. Sağanak nedeniyle Turgutreis beldesinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı, otomobiller sulara gömüldü.

Beldenin Kadıkalesi mevkindeki yol, dağlardan gelen yağmur suları nedeniyle kapandı. Yaklaşık bir metre derinliğe ulaşan yoldaki su nedeniyle bazı araçlar sulara gömüldü. Araçları kurtarabilmek için itfaiye ekipleri ile dalgıçlar seferber oldu.

Kemer mevkisindeki tek katlı bir ev de sular altında kaldı. Eve giden caddenin suyla kapanması nedeniyle ekipler eve ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye ekipleri, evdeki suyu tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

Yağışın bir anda hızlandığını ve evinin sular altında kaldığını ifade eden Fatma İrkin, "Nasıl oldu anlayamadım. Bir anda bastırdı ve her yer sular altında kaldı. Bütün eşyalarım sulara gömüldü. Emeklerime çok yazık oldu" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Turgutreis-Akyarlar karayolunda oluşan su birikintisi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlendi. Dere kenarında bulunan bir işletmede ise hasar oluştu.

Ortakent - Yahşi beldesindeki tarihi mezarlık da sular altında kaldı.

Meteorolojiden uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, halen Muğla çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yarın öğle saatlerine kadar Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olarak etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

AA