Dünya Boğaya korkunç infaz

Boğaya korkunç infaz

Paylaş
Boğaya korkunç infaz

İspanya'da Guapeton isimli yarım tonluk boğa, boğa festivalinde bir kişiyi öldürdüğü için Coria kent meydanında korkunç bir şekilde infaz edildi

İspanya’nın güneybatısındaki Coria kentinde her yıl düzenlenen boğa festivalinde kendisini kışkırtan binlerce kişi arasında paniğe kapılarak bir kişiyi boynuzlamak suretiyle ölümüne yol açan boğa, ceza olarak kent meydanında yüzlerce kişinin gözleri önünde vurularak infaz edildi.

El Mundo’nun haberine göre Guapeton isimli yarım tonluk boğa festival çerçevesinde arenaya salındıktan sonra cesaretini göstermek isteyen yüzlerce kişi de arenaya atlayarak boğayı kızdırmaya çalıştı. Ancak boğa Guapeton kendisini kızdırdıktan sonra demir parmaklıkların arkasına atlayarak kendisini emniyete almaya çalışanlardan Martin Caballero isimli bir maceraperesti affetmedi ve kurbanını boynuzlayıp karnında yaklaşık 30 santimlik bir yara açarak ölümüne neden oldu.

KORKUNÇ İNFAZ

Boğanın korkup paniğe kapılarak kendini koruma çabası kendisine pahalıya patladı. Ertesi gün kent meydanına çıkarılan boğa yüzlerce kişinin sevinç naraları arasında tüfekle vurularak infaz edildi. Ancak boğanın eziyeti bununla bitmedi. İnfazdan sonra boğanın başına üşüşenler önce hayvana şok verdi, sonra da birçok kişi boğayı bıçakladı, bazıları da hızlarını alamayarak hayvanı defalarca tekmeledi.

Hayvan hakları kuruluşu PETA’nın İngiltere Direktörü Mimi Bekechi açıkta yapılan vahşice infaz nedeniyle kente 30 bin euro (yaklaşık 90 bin TL) ceza kesileceğini, ancak bunun hayvanlara yapılan vahşeti engellemesini beklemediklerini söyledi.

DHA

Haberin Devamı