Gündem Boğaz eylemine Büyükçekmece damgası

Boğaz eylemine Büyükçekmece damgası

Paylaş
Boğaz eylemine Büyükçekmece damgası

Çevreciler, Türk Boğazları ve Karadeniz'den tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığının oluşturabileceği felaketlere dikkat çekmek amacıyla yüzlerce tekneyle İstanbul Boğazı'nda eylem yaptı

“İstanbul’u seviyorum, el ele verelim çevremizi koruyalım” sloganıyla gerçekleşen eylemde çevreciler, Türk Boğazları ve Karadeniz'den tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığının oluşturabileceği felaketlere dikkat çekmek amacıyla yüzlerce tekneyle İstanbul Boğazı'nda eylem yaptı.Belediyesi başrol oynadı. 39 ilçe belediye başkanlarından sadece eyleme katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, burada bir basın açıklaması yaptı. Başkan Akgün, “Bu eylemi seneler önce ilk başlatanlardan biri olarak, İstanbul Boğazı'ndan, Karadeniz’e dev tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığında gerçekleşebilecek bir kaza veya sabotaj sonucunda milyonlarca insanımız hayatını kaybedebilir. Doğal yaşamı, tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerimizin onarılmaz zararlar görebileceği düşüncesiyle, felaketi önlemek ve dünyaya sesimizi duyurmak için 18 yıldır sürdürdüğümüz, Boğazımız'ı bir gün de olsa taşımacılığa kapatma eyleminde bugün de bulunuyoruz” dedi.

İstanbul Boğazı'nın asla bir petrol boru hattı olmadığının altını çizen Başkan Akgün, Büyükçekmece ekibi olarak, Büyükçekmece Çevre Derneği başkanlarıyla birlikte, eyleme katılan herkese gönülden teşekkür ettiğini, seneye gerçekleşecek olan eylemin daha çok ses getirmesi için önemli çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

Yapılan boğaz eylemine, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün yanı sıra Büyükçekmece Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği Başkanı Utku Kızıltan, Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Dr. Erdoğan Anık, Büyükçekmece STK temsilcileri, Büyükçekmece Belediye çalışanları ve Büyükçekmeceli vatandaşlar katıldı.