Gündem Boğaz Köprüsü'nde şüpheli araç paniği

Boğaz Köprüsü'nde şüpheli araç paniği

Paylaş
Boğaz Köprüsü'nde şüpheli araç paniği

Boğaziçi Köprüsü üzerindeki şüpheli araç nedeniyle önce Anadolu-Avrupa istikametinde araç geçişi durduruldu. Daha sonra metrobüs dahil tüm araç geçişleri çift taraflı durduruldu. Yapılan kontrol sonrası araçta herhangi bir bomba izine rastlanmadı ve köprüdeki trafik tekrar normal akışına döndü

İstanbul polisi öğlen saatlerinde bombalı araç şüphesiyle alarma geçti. Saat 15:00 sularında Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçen lüks bir otomobil, Köprü çıkışının Ortaköy Viyadüğü üzerinde dörtlülerini yakarak park etti. Motoru çalışan araçtan inen bir kişi, başka bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı.

Haberin Devamı

HER İKİ YÖNDE KAPATILDI!

Araç etrafında güvenlik çemberi oluşturan polis ekipleri köprüyü trafiğe kapattı. Boğaziçi köprüsü her iki yönde de kapatıldı. Köprü üzerinde bütün önlemleri alan polisler, bomba imha uzmanlarının gelmesini bekliyor.

İŞTE ŞÜPHELİ ARACIN EN YAKIN GÖRÜNTÜSÜ

PATLAMA SESİ DUYULDU

Bomba imha uzmanı önce aracın bagajını açtı. Ardından diğer kapı camlarından aracın içini inceledi. Bu sırada zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Sesin, araca müdahale eden uzman ekiplerin fünye ile gerçekleştirdiği kontrollü patlatmadan kaynaklandığı belirtildi.,

ARAÇTA BOMBA BULUNMADI

Şüpheli beyaz otomobilde bomba bulunmadığı belirledi. Bomba uzmanının incelemesinden sonra diğer sivil polis ekipleri aracı inceledi ve araçta herhangi bir bombanın bulunmadığı tespit edil. Aracın olay yerinden kaldırılması için çekici getirildi. Araç çekiciye yüklenerek emniyet otoparkına kaldırıldı.

Haberin Devamı

BENZİNİ BİTİNCE SÜRÜCÜSÜ EMNİYET ŞERİDİNE BIRAKMIŞ

Boğaziçi Köprüsü’nde olağanüstü hareketliliğe neden olan aracın yakıtının bittiği bu nedenle sahibi tarafından emniyet şeridine bırakıldığı tespit edildi. Köprüde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42720","42720","201603","42720-435695.jpg","1", "0","Araç böyle kaldırıldı");

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42718","42718","201603","42718-435662.jpg","1", "0","Boğaz Köprüsü'nde şüpheli araç paniği");

ARAÇ EMNİYETİN ARAMA LİSTESİNDE YER ALAN ARAÇLARDAN BİRİSİ Mİ?

Öte yandan Tekirdağ plakalı (59) beyaz otomobilin Emniyet'in aranan araçlar listesinde yer aldığı iddia edilmişti.



Köprüye aracını terk eden sürücü ifadesinin ardından serbest kaldı


Benzini biten otomobilini Boğaziçi Köprüsü’nde terk ederek İstanbul’da krize neden olan sürücü polisteki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Boğaziçi Köprüsü’nün çift yönlü olarak kapatılmasına neden olan aracın sürücüsü saat 18.00 sıralarında Arnavutköy Polis Merkezi’ne getirildi. Polis ekipleri, içinde sürücünün bulunduğu polis aracını Arnavutköy Polis Merkezi’nin arkasına yanaştırdı. 50 yaşındaki sürücü Kenan Alakuş, polislerin perdelemesi altında polis merkezine girdi. Seyyar satıcı olduğu öğrenilen Kenan Alakuş yaklaşık 1 saat süren ifade işlemlerinin ardından da serbest kaldı.

Haberin Devamı