Gündem Boğaz sularına düşen genç yaşam mücadelesi veriyor

Boğaz sularına düşen genç yaşam mücadelesi veriyor

Paylaş
Boğaz sularına düşen genç yaşam mücadelesi veriyor

Boğaz sularına düşen genç yaşam mücadelesi veriyor


?

Konya’dan İstanbul’a tatil yapmaya gelen 4 gençten biri Emirgan Sahili’nde arkadaşlarıyla şakalaşırken denize düştü. Boğaz sularında gözden kaybolan genç, yaklaşık yarım saat sonra dalgıçlar tarafından denizden çıkartıldı ama yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, saat 13.30 sıralarında Sarıyer Emirgan Sahili’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ebubekir Ekici (17) isimli genç, arkadaşı Yusuf Zorlu ve diğer 2 arkadaşıyla birlikte tatil yapmak için Konya’dan İstanbul’a geldi. İstanbul’da 3 günlüğüne misafirliğe gelen gençler, bu akşam memleketlerine dönmeden önce deniz girmek istedi. Birbirleriyle anlaşarak Emirgan Sahili’ne giden 4 genç, burada denize girdi. Yüzme bilmediği öğrenilen Ekici ise demirliklere tutunarak birkaç kez denize girip çıktı.

Ekici denizden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla şakalaşmaya başladı. Bu sırada dengesini kaybeden genç, kendini bir anda denizde buldu. Ekici’nin denizde çırpındığını gören diğer arkadaşları ise hemen arkasından atlayarak onu kurtarmaya çalıştı. Ancak Ekici denizin dibine inerek kayboldu. Arkadaşlarını denizde kaybeden gençler, sağlık ekiplerine ve polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri durumu deniz polisine bildirdi. Olay yerine gelerek denizde arama yapan dalgıçlar, yaklaşık yarım saat sonra Ekici’yi denizden çıkarmayı başardı.