Spor Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda rekor!

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda rekor!

Paylaş
Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda rekor!

25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, 55 ülkeden bin 426 sporcunun katılımıyla İstanbul'da yapıldı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 25. kez gerçekleştirilen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi'nden verilen startla başlarken, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erdi.

6.5 kilometrelik parkurda Galatasaray Kulübü'nün sporcusu Hasan Emre Musluoğlu, üst üste 4. birinciliğini kazandı. Musluoğlu, 39.13'lük derecesiyle organizasyon tarihindeki en iyi dereceyi elde ederek, rekor kırdı.

Hasan Emre Musluoğlu'na kupasını, olimpiyat ve dünya şampiyonu Avustralyalı rekortmen yüzücü Ian Thorpe verdi. Musluoğlu, yarışın her yıl daha da zorlaştığını belirterek, "Türk sporcular olarak ilk iki sırayı aldığımız için mutluyum. Yarışlar tarihindeki rekoru kırdığımız için de çok mutluyum" dedi.

Genel klasmanda Türk sporcu Bertuğ Coşkun, 40.06'lık derecesiyle ikinci, Rus sporcu Evgeny Bezruchenko da 40.57'lik derecesiyle 3. oldu.

Bu arada 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi. Yarışların ardından düzenlenen madalya törenine katılan Kılıç, engelliler kategorisinde dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Engelliler kategorisinde ise Alper Ceylantepe birinci, Uğur Uçak ikinci, İsmet Ayık da üçüncü oldu. Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin de üst üste 3. kez katıldığı yarışlarda kategorisinde birinci oldu.

Atilla ÖZDEMİR / İSTANBUL DHA

Haberin Devamı