Gündem Boğaziçi Köprüsü'ne 'kedi yolu' kurulacak

Boğaziçi Köprüsü'ne 'kedi yolu' kurulacak

Paylaş
Boğaziçi Köprüsü'ne 'kedi yolu' kurulacak

Boğaziçi Köprüsü'nü tutan askı halatların değişimi için köprüyü tutan ana halatlara 'kedi yolu' olarak adlandırılan iskeleler monte edilecek

236 adet çapraz askı halatının dik hale getirileceği proje öncesinde, ana halatlara paralel biçimde monte edilecek 'kedi yolu’ ile işçilerin hızlı çalışması ve çalışmaların köprüdeki dengenin bozulmadan devam etmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

1,5 metre genişliğindeki bu iskelenin kurulmasına önümüzdeki haftalarda başlanacak.

KEDİ YOLU İÇİN ŞANTİYELER KURULDU

'Kedi yolu’nun kurumu sırasında tek şerit gece saatlerinde trafiğe kapatılacak. Bu yolun monte edilmesi için köprünün Anadolu yakası kısmında iki şantiye alanı kuruldu, malzemeler stoklandı. Çalışmaların yapımı için köprünün üzerine elektrik kabloları döşendi. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da 15 Haziran’dan itibaren 6 şeritlik yoldan sadece bir şeridin gece 11.00 ile sabah 06.00 arasında kapatılacağı açıklamasını yapmıştı.

Elvan, "Trafiği engelleyici herhangi bir durum söz konusu olmayacak. O şerit tamamlandıktan sonra diğer şeride geçilecek. Özellikle İstanbullu vatandaşlarımıza söylüyorum herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar" dedi.

Haberin Devamı

ANA HALATLAR DEĞİŞTRİLMEYECEK

Çapraz askı halatların dik hale getirileceği projeye Ocak 2015’te başlanması planlanıyor. 3 ayda tamamlanması planlanan projede, köprüyü tutan 58 cm çapındaki ana halatlara dokunulmayacak. Asfaltlama çalışmaları ise halatlar değiştirildikten sonra başlayacak.

TABLİYEDE SÜREN ÇALIŞAMALAR FARK EDİLMEDİ

Tabliyenin bazı bölümlerinin tamiri ve güçlendirilmesi için Aralık 2013’te başlayan bakım onarım çalışmaları, çalışmaların köprü altında devam etmesi nedeniyle trafiğe yansımadı. Tabliyede devam eden kaynak çalışmaları sırasında sadece çalışmanın yapıldığı şerit trafiğe kapatıldı.

Ezgi ÇAPA/DHA