Eğitim - Kariyer Boğaziçi Üniversitesi'nde 'BÜ'yülü Bir Gün'

Boğaziçi Üniversitesi'nde 'BÜ'yülü Bir Gün'

Paylaş
Boğaziçi Üniversitesi'nde 'BÜ'yülü Bir Gün'

Boğaziçi Üniversitesi ‘daha iyi bir gelecek için yarından sonrasını şekillendiren üniversite’ sloganıyla, mezunlarını ‘BÜ’yülü Bir Gün’de buluşturuyor. Üniversitenin gelenekselleşen mezun buluşmasında bu yıl, 'Hayat' üzerine konuşmalar ve tartışmalar yer alacak. Etkinlik, 3 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde başlayacak

Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarını ve dostlarını birbirinden renkli konularla ve yaşamın değişik alanlarında fark yaratmış konuşmacılarla buluşturan ‘BÜ’yülü Bir Gün’ etkinliği beşinci yıla hazır.

Haberin Devamı

3 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde düzenlenecek etkinlikte; akademik kadronun ve mezunların da katılımıyla yarından sonrasını yaratıcı bakış açıları ve yeni fikirlerle düşünmeye davet eden ‘Yarından Sonra’ çatı konsepti çerçevesinde 'Hayat'a dair paneller ve konuşmalar gerçekleştirilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof.Dr. Zafer Yenal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliğe, üniversitenin eski rektörlerinden Prof.Dr. Üstün Ergüder "2020’li Yıllara Doğru Yükseköğretim ve Boğaziçi Üniversitesi" başlığıyla konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca "Geleceğe Bırakacak Emanetlerimiz Var Bizim" başlıklı oturumda Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir katılımcıların karşısında olacak.

Haberin Devamı

EDİZ HUN DA VAR, HARUN TEKİN DE

"Hatırladıklarımızla Geçmişimiz, Bugünümüz, Yarınımız" başlığında Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan neyi, nasıl hatırladığımızı, hatırladıklarımızın bizi ve geleceğimizi nasıl şekillendirdiğini anlatacak.

"Sosyo-ekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri" başlığında sinema oyuncusu ve çevrebilimci Ediz Hun, "Müziğin Değişen Dünyası" başlığında Mor ve Ötesi grubundan, müzisyen Harun Tekin katılımcılarla buluşacak. Çiftçi ve yazar Armağan Portakal ise ‘Toprağın Ritmi’ başlığıyla mezunlar ve Boğaziçi dostlarıyla bir araya gelecek.

"Endüstri 4.0 ile Dijitalleşen İş Hayatı" panelinde Ali Kerem Bilge, Prof. Dr. Lale Akarun, Ömer Burhanoğlu ve Sertaç Yerlikaya yarından sonrasının iş dünyası üzerine konuşacaklar.

21’İNCİ YÜZYILDA DÜNYANIN VE HAYATIN ANLAMI KONUŞULACAK

Bu yıl konuklar arasında şair Birhan Keskin de yer alacak. Keskin ve Doç. Dr. Zeynep Uysal, ‘Şiir, Hayat ve Ötesi’ başlığında 21’inci yüzyıl şairinin gözünde dünyanın ve hayatın anlamı üzerine konuşacak. "Dizilerle Türkiye Sosyolojisi: Kahramanlar, Kötüler, Kurbanlar" başlıklı oturumda ise Prof. Dr. Nükhet Sirman ve araştırmacı Dr. Feyza Akınerdem dizilerle Türkiye'nin bugününü ve yarınını değerlendirecek.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu bünyesindeki BUKAL’ın (Boğaziçili Kal) mezunlar buluşması çatısı altındaki etkinlikleri arasında ise "Yarından Sonrası İçin Geçmişe Bakmak" paneli yer alacak. Prof. Dr. Asım Karaömerlioğlu, Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Prof. Dr. Güven Alpay, Prof. Dr. Mustafa Dilber, Prof. Dr. Oya Başak, Prof. Dr. Özer Ertuna ve Bülent Becan’ın katılacakları panelde "Prof.Dr. Aptullah Kuran ile Boğaziçi Üniversitesi’nin Kuruluş Öyküsü ve Geleceğine Yönelik Çalışmalar" ele alınacak.

Haberin Devamı

Bu yıl buluşmada ayrıca BUKAL katkılarıyla "Tünellerde Aptullah Kuran Eserleri Sergisi", BÜ Filarmoni Orkestrası ile Güney Meydan Açık Hava Konseri, Geçmişten Günümüze Tarihi Binalarıyla Kampüs Turu gerçekleştirilecek. "BÜ’yülü Bir Gün", Aşiyan Müzesi’nde Boğaziçi Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseriyle sona erecek.