Gündem Boğulmaktan kurtuldu, yüzmek istedi!

Boğulmaktan kurtuldu, yüzmek istedi!

Paylaş
Boğulmaktan kurtuldu, yüzmek istedi!

Boğulmaktan kurtuldu, yüzmek istedi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde boğulma tehlikesi geçiren ve tatilcilerle su sporları işletmecileri tarafından kurtarılan 41 yaşındaki Sebahattin Kaya, çağrılan sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Yeniden denize girmek isteyen Kaya, "Bir şeyim yok, bırakın ben yüzeceğim isterseniz bakın güreş bile yaparım, hastaneye gerek yok" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’den tatil için arkadaşlarıyla birlikte Bodrum’a gelen evli ve iki çocuk babası Sebahattin Kaya, dün öğle saatlerinde Gümbet Plajı’nda denize girdi. Sahilden açıldıktan bir süre sonra çırpınmaya başlayan Kaya’nın yardım istediğini gören su sporları çalışanları ve tatilciler, denize atlayıp onu sahile çıkardı. Ayağına kramp girdiği için boğulma tehlikesi geçiren ve su yutan Kaya için sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Sahilde bir iskemleye oturtulan Kaya, sağlık görevlilerine, "Benim bir şeyim yok" diyerek tedavi olmak istemedi. Vatandaşların, "Boğuluyordun, ölümden döndün, bırak tedavini yapsınlar" diye tepki göstermesi üzerine tedavisi yapılan Kaya, sağlık ekipleri tarafından Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülüp akciğer röntgeni çekilmek istendi, ancak Kaya buna da karşı çıktı.

Haberin Devamı

’BIRAKIN BİRAZ DAHA YÜZEYİM’

İzmir’de bir mobilya mağazasında usta olarak çalışan Sebahattin Kaya, hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaya, "Ayağıma kramp girdi, çırpındım ama kurtuldum. Bakın şimdi bir şeyim yok, bırakın biraz daha yüzeyim. Durumum iyi isterseniz güreş bile tutarım" dedikten sonra kendisini izleyenlerden biriyle güreş tutmaya çalıştı. Ardından denize yönelen Kaya, turistleri kahkahaya boğdu. Kaya’nın ikinci kez denize girmesini engelleyenlerden 32 yaşındaki Mehmet Güleç, "Denizde çırpınıyordu boğulmak üzere olduğunu görünce 4- 5 kişi hemen yardıma gittik, güçlükle karaya çıkarttık, ölümden döndü" dedi. Sağlık ekiplerinin ısrarı üzerine ambulansa bindirilen Kaya, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)