Dünya Boko Haram köy bastı: 100 ölü

Boko Haram köy bastı: 100 ölü

Paylaş
Boko Haram köy bastı: 100 ölü

200 kız öğrenciyi kaçırdıktan sonra adını tüm dünyanın duyduğu Boko Haram örgütünün yeni bir katliama imza attığı iddia edildi. Bir köyü basan saldırganların 100'den fazla kişiyi öldürdüğü ileri sürülüyor

Nijerya’nın Borno eyaletinde yer alan Garmushi köyüne, Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce baskın düzenlendiği ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. AA muhabirine bilgi veren görgü tanıklarından, ilkokul öğretmeni Saidu Bala, Maiduguri’ye 129 kilometre mesafede yer alan köydeki saldırıda ölenlerin sayısının 100’ü bulabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

EVLERİ DE ATEŞE VERDİLER

Saldırının dört saat sürdüğünü ve kimsenin kendilerine yardıma gelmediğini belirten Bala, militanların evleri ateşe verdiğini anlattı. Adının gizli tutulmasını isteyen bir polis de saldırıyı doğrulayarak, bir meslektaşıyla çareyi köyden kaçmakta bulduklarını ifade etti. Polis, bir akrabasının, saldırının ardından 45 kişiyi toprağa verdiklerini ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını söylediğini aktardı. Nijerya’da dine dayalı yönetim isteyen Boko Haram örgütü kanlı saldırılarıyla biliniyor ve binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.