Spor Boksta tarihi hezimet

Boksta tarihi hezimet

Paylaş
Boksta tarihi hezimet

Dünya Boks Şampiyonası'nda 10'da sıfır çeken ve ikinci turda elenen Türk Milli Takımı'nın, olimpiyat hayalleri başlamadan sona erdi

Türk boksunun son yıllarda uğradığı en büyük hezimet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaşandı. 16. Dünya Boks Şampiyonası’nda dün, 69 kiloda ringe çıkan son boksörümüz Önder Şipal’ın, Hindistanlı rakibi Krishan Vikas’a 14-7 yenilerek şampiyonaya veda etmesi kafilede şok etkisi yarattı.

Milli Takım bu sonuçla 10’da sıfır çekmiş oldu.

"YÜREĞİM YANIYOR"

Soğuk duş etkisi yaratan olay sonrası Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Tam bir şok yaşıyorum, yüreğim yanıyor ve söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı. Gözgeç sözlerine şöyle devam etti: “Şaka gibi ama ikinci turda elendik. Sıfır çekeceğimizi aklımın ucundan bile geçirmemiştim.”

Gözgeç ayrıca, teknik kadroyu kesinlikle değiştireceğini ve yenilemeye gideceğinin de altını çizdi. Boksörler dönüyor Kendilerinin 9 Ekim’e kadar Bakü’de kalacağını belirten Gözgeç, sporcuları ise bilet buldukları takdirde bugün Türkiye’ye göndereceklerini söyledi.

Bakü’ye giden kafilede şu boksörlerimiz yer alıyordu: Ferhat Pehlivan, Selçuk Eker, Furkan Ulaş Memiş, Fatih Keleş, Onur Şipkal, Önder Şipkal, Adem Kılıççı, Caner Sayek, Bahram, Muzaffer, Denizcan Gökkaya.

Haberin Devamı