Bol bol bal, kış soğuna ilaç
Kış aylarında saldırıya geçen hastalıklara karşı sağlığımızı korumak için besin tüyolarını Beslenme Uzmanı Banu Kazanç anlattı
Soğuk algınlıklarından korunmak için C vitamini deposu turuncu ve kırmızı yiyecekleri buzdolabımızdan eksik etmememiz gerektiğini vurgulayan Kazanç, 'Bunun için bolca mandalina, portakal, greyfurt, kırmızıbiber ve domatesin yanında yeşil biber, maydanoz, roka, karnabahar, ıspanak tüketmelisiniz' diye konuştu.
Kazanç, enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı oldukça etkili olan limonlu ılık su ve bal ikilisinin bağışıklık sistemini kuvvetlendireğini belirtti.
VİTAMİNİ NEREDEN ALACAĞIZ?
A VİTAMİNİ: Kabak, ıspanak, havuç, kırmızı biber, lahana, brokoli, domates, yumurta, yaban mersini, kayısı, süt ve balık.
E VİTAMİNİ: Fındık, kestane, badem, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve tahin.
SELENYUM: Kümes hayvanları, deniz ürünleri, karaciğer gibi organ etleri, süt ürünleri, buğday, yulaf, esmer pirinç, brokoli, lahana, kereviz, salatalık, soğan, sarımsak, kırmızı biber, turp, mantar, yumurta ve ay çekirdeği.
ÇİNKO: Kırmızı et, kabuklu deniz hayvanları, fındık, fıstık, süt, peynir ve kuru baklagiller.
MAGNEZYUM: Badem, balık, deniz ürünleri, kakao, incir, yeşil yapraklı sebzeler, yulaf, yer fıstığı, bezelye, susam, buğday kepeği ve tam buğday.
Akşam
- Uzmanı uyardı: Mevsim geçişlerinde ataklarda büyük artış görülüyor!
- Sağlıklı uyku için gece rutini
- O yaşta ergenliğe giren çocuklar 20 cm kısa oluyor! Uzmanı açıkladı: Sonuçları bir hayli ciddi!
- Hiç tahmin etmezdik! Uzmanı uyardı: İshal ölüme yol açabilir!
- Kadir İnanır'dan sonra tekrar gündeme geldi! Deniz Baykal ve Metin Uca bu hastalık sebebiyle hayatını kaybetmişti