Bol mozerela peynirli kıymalı lazanya

www.favorilezzetler.com yazarı Şef Mehmet Kudat'tan nefis bir lazanya tarifi...

10 Ağustos 2018, Cuma 10:33
A A

Makarnayı çok seven bir aile olarak Lazanya Tarifi yazmazsam ayıp etmiş olurum. Kıymalı bir içle hazırlanınca mantı gibi lezzetli oluyor. Üstelik hem pratik hem hafif bir tarif...

Pişirme süresi: 30 dk 

Hazırlama süresi: 30 dk 

Kaç kişilik: 6 kişilik 

Malzemeler

250 Gram kıyma

3 Yemek kaşığı sıvı yağ 

(zeytinyağı kullandım)

1 Adet soğan

3-4 Diş sarı bir katı 1,5 yaprak ile kapatabildim. Önemli olan boşluk kalmadan ve üst üste koymadan kalıbı kapatabilmek. Üzerine her noktasına değecek şekilde beşamel sos sürüyoruz. Üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Kıymalı harcı 3’e bölelim ve ilk kısmını bu kata, her yerine eşit olarak dökelim. Sonra üzerine yeniden lazanya yaprağı, beşamel sos, kaşar peyniri ve kıymalı iç koyalım.Aynısını tekrarlayarak 3 kat kıymalı harç olacak şekilde koyalım. En üste lazanya yaprağı koyalım. Beşamel sosun kalanını üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, kalan kaşar peyniri rendesini de koyup yeniden pişirelim. Ne zaman ki kaşarlar kızardı, o zaman yemeğimiz pişti demektir. 10 dakika dışarıda dinlendirip, servis tabağımıza alalım. Soğutmadan yiyelim ki yağları donmasın.

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle…

Afiyet olsun…

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.