Merkez Bolu ormanları havadan izlenecek

Bolu ormanları havadan izlenecek

Paylaş
Bolu ormanları havadan izlenecek

Bolu ormanları havadan izlenecek

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, teorik ve uygulamalı 'İnsansız Hava Aracı İHA-1 Pilot Eğitimi' başladı. Personele dron kullanma eğitimi verilirken, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması, saha çalışmaları ve haritacılık, ormancılık faaliyetlerinin havadan görüntülenmesi amaçlanıyor.
Gelişen teknolojiyle birlikte insansız hava araçlarının artan kullanımına paralel olarak hazırlanan proje kapsamında 9 gün sürecek olan teorik ve uygulamalı 'İnsansız Hava Aracı İHA-1 Pilot Eğitimi’ Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda başladı. Eğitime 12 orman işletme müdürlüğünde görevli işletme müdürleri, müdür yardımcıları, orman işletme şefleri ve orman muhafaza memurlarından oluşan 130 personel katıldı. Eğitim, Sivil Havacılık İHA Talimatnamesine göre uygulanacak teorik bilgiler ile İHA kumanda ayarları, İHA ile uçuş, uçuş sırasında karşılaşılan sorunlar, arazi ölçümleme, İHA ile çekilen görüntülerin işlenmesi, 3 boyut modelleme ve haritalama konularını kapsadı.
İHA eğitimi alan personelin Bölge Müdürlüğü faaliyetlerinden orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması, saha çalışmaları ve haritacılık, ormancılık faaliyetlerinin kamuoyuna aktarılması gibi çalışmalarda etkin olarak kullanabilmeleri amaçlandı. Eğitim sonunda başarılı olan personele ‘İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası’ verileceği bildirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı