Merkez Bolu'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi başladı

Bolu'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi başladı

Paylaş
Bolu'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi başladı

Bolu'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi başladı

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU'da, 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' projesi kapsamında Bolu genelinde yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışması gerçekleştirildi.
2021 yılı süresince 'Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı' hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla Kırmızı Çizgi uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Bolu genelinde yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışması gerçekleştirildi. Bolu Valisi Ahmet Ümit de kent meydanında bulunan yaya geçidine 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinliğine katıldı. Çalışma kapsamında Vali Ahmet Ümit, yaya geçidini kırmızıya boyadı. Vali Ümit, ayrıca yoldan geçen araçlara ve ilkokul öğrencilerine proje hakkında bilgiler vererek çeşitli hediyeler dağıttı.
Uygulama kapsamında kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı