Gündem 'Bomba süslü' pankart fünyeyle patlatıldı

'Bomba süslü' pankart fünyeyle patlatıldı

Paylaş
'Bomba süslü' pankart fünyeyle patlatıldı

İstanbul Maltepe'de Gülsuyu Mahallesinde yasadışı açılan pankartın altına bağlanan bomba süsü verilmiş şüpheli paket, fünye ile patlatıldı

Sabah 08.30 sıralarında Gülsuyu Mahallesi Okul sokak girişindeki bir işyerinin duvarında şüpheli paket olduğu ihbarını alan polis ekipleri olay yerine geldi. Polis ekipleri olay yerine geldiklerinde işyerinin kepenklerine asılı pankartın altında, üzerinde kablolar bulunan bantla sarılmış bir paket gördü.

Polis ekipleri emniyet şeridi çekerek çevre güvenliği alırken, olay yerine bomba imha uzmanı çağrıldı. Kısa süre sonra olay yerine gelen bomba imha ekibindeki görevli polis, özel kıyafetini giyerek, şüpheli paketin yanına gitti.

Bomba imha uzmanı şüpheli pakete fünye takıp yanından ayrıldıktan sonra vatandaşlarda uzaklaşmaları konusunda uyarıldı. Bu sırada iki küçük kız da koşarak şüpheli paketin bulunduğu yerden uzaklaştı.

Çevre emniyeti alındıktan sonra şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Paket büyük bir gürültüyle patlarken bantlanan plastik bir kutunun içine toprak doldurulduğu ve kablolarla bomba süsü verildiği ortaya çıktı.

Polis yasadışı pankartı ve bomba süsü verilen paketin parçalarını toplayıp incelemek üzere emniyete götürürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Ramazan ALMAÇAYIR İSTANBUL (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6020","6020","201109","6020-1.jpg");