Gündem 'Bombacı değil, insancıl Mülayim'

'Bombacı değil, insancıl Mülayim'

Paylaş
'Bombacı değil, insancıl Mülayim'

Erzurum'da güvenlik çemberini aşıp şüpheli paketi aşağı atan adam konuştu: Sadece 2 bira içmiştim, sarhoş değildim...

Erzrum'da şüpheli olduğu için güvenlik kontrolüne alınan çantayı ani bir çabayla köprüden aşağı atan işçi emeklisi 49 yaşındaki Hanifi Arslan, yaptıklarından dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Adının 'Bombacı Mülayim'e çıkmasına üzüldüğünü belirten Arslan, "Bombacı değil insancıl Mülayim'im" dedi.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki Çaykara Caddesi'nde 7 Temmuz akşamı köprü üzerine bırakılmış çantayı gören semt sakinlerinin ihbarı ile gelen polis, şüpheli çantanın etrafında güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Sinyal bozucu jammer cihazı konulup bomba uzmanlarının gelmesi beklenirken evli ve 4 çocuk babası Hanifi Arslan Kemal Sunal'ın 'Bombacı Mülayim' filmindeki gibi güvenlik barikatını aşıp çantaya kaptı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Sivil bir polisin yakalamaya çalıştığı Arslan çantayı köprüden aşağı attı. Çevreden koşan polislerin yardımı ile Arslan yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Bomba uzmanlarının fünye ile patlattığı çantanın içinden direksiyon simidi çıktı. Gürcükapı Polis Merkezinde bir gece tutulan Hanifi Arslan, çıkarıldığı Adliliye'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Aşkale ilçesindeki Çimento Fabrikasından emekli olduğunu belirten Hanifi Arslan, bundan böyle değil şüpheli çantayı almak gördüğünde yolunu değiştireceğini söyledi. Ömründe unutumayacağı bir gün yaşadığını ifade eden Arslan olayı şöyle anlattı:

'ÖNCE TEREDDÜT ETTİM'

"Olay günü Aşkale'ye gitmek için otobüs durağına yaklaşmıştım. Akaryakıt istasyonun önünden geçerken. Bir polis memuru 'şüpheli bir çanta var. Buradan geçmeyin' diye uyarıda bulundu. Ben de geri çıktım ve durup çantaya baktım. Ondan sonra düşündüm. Çantayı köprüden aşağı atarsam can kaybının olmayacağını tahmin ettim. Yapacağım iş kolaydı. Gideyim mi gitmeyeyim mi diye tereddüt ettim. Ondan sonra karar verdim. Koşarak gittim ve seri bir şekilde çantayı alıp aşağıya attım. Çantayı attığım için pişman değilim. Ama polise sıkıntı oldu.

'2 TANE BİRA İÇMİŞTİM'

Ben de kötü anlar yaşadım. Yaptığım iş onların işi. Ben o anda heyecana kapıldım. Orada toplanan insanlara 'birşey olmasın' diye köprüden aşağı attım. Medyada sarhoş bir adamın yaptığı şeye bakın gibi ifadelere yakınlarım üzülmüş. Sarhoş değildim. Sarhoş adam, 5 saniye içinde o olayı yapamazdı. İki tane bira içmiştim. Bugün şüpheli bir paket görsem ilgili emniyet birimine haber veririm. Ancak yanında durmam. Artık bombacı Mülayim değil de insancıl Mülayim olarak bilinmek istiyorum." Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2296","2296","201007","2296-5.jpg");