Dünya "Bombalı saldırının hedefinde Türk konvoyu vardı"

"Bombalı saldırının hedefinde Türk konvoyu vardı"

Paylaş
"Bombalı saldırının hedefinde Türk konvoyu vardı"

Somali'de ikisi Türk en az 81 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı Eş Şebap örgütü üstlendi. Örgüt yaptığı açıklamada hedefinde Türk konvoyu olduğunu açıkladı.

Somali'de ikisi Türk vatandaşı en az 81 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlenen radikal terör örgütü, hedefin Türk konvoyu olduğunu ilan etti. El Kaide bağlantılı Eş Şebap örgütü, Somali'deki terör saldırısında 'hayatını kaybeden onlarca kişi için' özür diledi.

Haberin Devamı

Somali'de 2010'da El Kaide'ye bağlılık bildiren radikal Eş Şebap örgütünün Cumartesi günü başkent Mogadişu'da düzenlediği bombalı araçlı saldırıda 2 Türk vatandaşı dahil en az 81 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırının düzenlendiği yol üzerinde, yol yapım çalışmasına katılan Türk mühendis grubu vardı. Son iki yılın en fazla ölümlü saldırısının ardından ağır yaralı 15 kişi tedavi için Türkiye'ye götürülmüştü.

Örgüt sözcüsü mesaj yayınladı

Kalabalık bir caddede bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Eş Şebap sözcülerinden Şeyh Ali Mahmud, sesli mesaj yayımlayarak saldırıda hedefin, Somali hükümetiyle işbirliği yapan Türkiye'den gelenleri taşıyan bir konvoy olduğunu belirtti. Saldırıda ölen onlarca Somalili için özür diledi: "Müslüman Somali halkına acı veren kayıplar için çok üzgünüz, hayatını kaybeden Müslümanlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara ve malları zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sesli mesajda Türkiye'ye başka suçlamalar da yapıldı. Türkiye, Somali'ye büyük oranda insani yardım yapıyor. Ülkede hastane, havalimanı ve yol yapımı gibi yatırımları var. Aynı zamanda Mogadişu'daki askeri üste Somali ordusuna eğitim veriyor.

Eş Şebap on yılı aşkın süredir başkent Mogadişu olmak üzere ülkede birçok saldırı düzenledi ve binlerce kişinin ölümüne yol açtı. Örgüt, ilk kez bir saldırı sonrası özür diledi.