Gündem Borçları ödeyemeyince yalan uydurdu!

Borçları ödeyemeyince yalan uydurdu!

Paylaş
Borçları ödeyemeyince yalan uydurdu!

Alacaklılarından kurtulmak isteyen kadın işletmecinin akıl almaz yalanı

Konya'da işyerine sık sık alacaklarının gelmesinden dolayı borçlarından bunalan eşi ile birlikte tuhafiye işleten 30 yaşındaki Ülfet Say, boğulma süsü vermek amacıyla boynuna ip dolayıp, ellerini eşarpla bağladıktan sonra çığlık atarak çevresinden yardım isteyip gasp edildiğini söyledi. Kadın işletmecinin gasp yalanı ise polisdeki ifadesinde ortaya çıktı.

Olay, saat 20.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Süleyman Şah Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde meydana geldi. 35 yaşındaki eşi Burhan Say ile birlikte tuhafiye işleten Ülfet Say, işyerinde eşi olmadığı saatte boğulma süsü vermek için boynuna ip dolayıp, ellerini eşarpla bağladıktan sonra yere yatıp, çığlık atarak çevresinden yardım istedi. Çığlıklar üzerine yardıma koşan yan komşusu Muhammed Tirkayi (23) kadının boğazındaki ipleri kesip, ellerini çözdü. Ardından polise haber verdi. Ülfet Say da, olay yerine gelen polislere, " İki peçeli kadın, dükkana girerek benden pantolon istedi. Bende pantolonu vermek için tezgaha doğru yöneldim. O sırada beni yere düşürüp elimi eşarpla bağladılar. Boğazıma da naylon ip doladılar. Ardından da yazar kasa içerisinde bulunan 200 TL'yi ve kasanın arkasında bulanan 4 bin TL'yi alarak kaçtılar" dedi.

Polis, kadının çelişkili ifade vermesi ve hareketlerinden şüphelenmesi üzerine Polis Merkezi'ne götürdü. Burada yapılan sorgusunda gasp edildiğine dair yalan söylediğini itiraf eden Ülfet Say'ın mal aldığı toptancılara yaklaşık 5 bin TL borçu olduğu ve alacaklarının sık sık işyerine gelmesinden bunaldığını, son olarakta olaydan kısa bir süre önce bir alacaklısının işyerine gelmesinden dolayı böyle bir olaya kalkıştığını söylediği öğrenildi. Polisin, Ülfet Say, hakkında 'adli mercileri oyalamak ve suç uydurmak' suçun yasal işlem başlatıldığı ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.