Dünya Borisov erken seçim istedi

Borisov erken seçim istedi

Paylaş
Borisov erken seçim istedi

Bulgaristan'da 2 Mayıs'ta yapılan erken genel seçimde partisi en çok oyu alan eski Başbakan Boyko Borisov, sonuçlara itiraz ederek seçimin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Borisov, düzenlediği basın toplantısında, seçim arifesi yapılan spekülasyonların, sonuçları etkilediğini, bundan dolayı Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin oy kaybına uğradığını öne sürdü. Borisov’a göre, Sofya’nın güneydoğusundaki Kostinbrod şehrinde savcılık tarafından ele geçirilen sahte 350 bin pusula ile ilgili skandal, seçim sürecine önemli ölçüde zarar verdi. Borisov, pusulaların GERB partisi tarafından bastırıldığı yönündeki yanlı haber ve açıklamaların seçimi olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

OY VERENLER KARŞI SORUMLUYUZ


"Erken seçime gitsek daha iyi olur. Bir buçuk ayda yapabiliriz" diyen Borisov, Anayasa Mahkemesi’nin seçim ile ilgili iptal kararının bir an önce çıkmasını umut ettiğini söyledi. En çok oy alan parti olarak hükümet kurma görevini reddetmeyeceklerini belirten Borisov, "Kabine taslağımızın parlamentodan (en az 121 oy alarak) geçemeyeceğini biliyoruz. Ancak oy verenlere karşı sorumlu davranmak zorundayız" diye konuştu.

AA