Bornova Bornova’da tohum takas şenliği yapılacak

Bornova’da tohum takas şenliği yapılacak

Paylaş
Bornova’da tohum takas şenliği yapılacak

Bornova’da tohum takas şenliği yapılacak

BORNOVA Belediyesi’nin ilkini 2012 yılında düzenlediği Tohum Takas Şenliği, yerel üreticileri bu yılda buluşturacak. Büyük Park'ta 10 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek şenlikte, tohum takasından atölye çalışmalarına, söyleşiden konsere kadar çeşitli etkinlikler yer alacak.

Bornova Belediyesi’nin geleneksel Tohum Takas Şenliği, 10 Mayıs Cuma Günü saat 11.00’de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 'Yerel Tohum Doğal Tarım' başlıklı söyleşi ile başlayacak. Prof. Dr. Tayfun Ökkaya yerel tohumun önemini, Börtü Böcek kitabının yazarı Ziraat Yüksek Mühendisi Füsun Tezcan tarımsal zehirlerin zararları ve ev yapamı ilaçlar, Üzüm-Sen Genel Başkanı Ziraat Mühendisi Adnan Çobanoğlu ise üretici gözüyle yerel tohumları anlatacak.

Türkiye’nin dört bir yanından yerel üreticiler, üretici kooperatifleri, vakıflar, dernekler, belediyeler ve tohum merkezleri katılımıyla gerçekleşecek. Şenlikte, yerel ve eski tohumlar yeni nesillere aktarılacak. Kurulacak stantlarda hem tohum takası yapılacak, hem de kendi bahçelerinde organik üretim yapmak isteyen vatandaşlara tohum dağıtılacak. Ayrıca, şenlik kapsamında tohum topu, evde doğal sabun yapımı, solucan gübresi üretim ve ev yapımı tarım ilaçları atölyeleri gerçekleştirelecek.

Selda Kesgi de vereceği konser ile Tohum Takas Şenliği’ne renk katacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı