Ekonomi Borsada 2 günde yüzde 4 prim!

Borsada 2 günde yüzde 4 prim!

Paylaş
Borsada 2 günde yüzde 4 prim!

Küresel iyimserlik ve risk iştahıyla alımların sürdüğü borsa yüzde 2.4 yükseldi. Dün de yüzde 1.6 prim yapan borsada iki günlük kazanç yüzde 4`e ulaştı

Haftaya yükselişle başlayan borsa, yukarı yönlü hareketini bugün de sürdürdü. ABD ekonomisine ilişkin endişelerin hafiflemesi ve Japonya'nın ilave genişleyici politikalara gideceği beklentisi riskli varlıklara yönelik talebi destekledi. Gün içinde 80,000 seviyesindeki direncin kırılmasıyla alımların daha da güçlendiği BIST-100 endeksi yüzde 2.41 yükselişle 81,141.57 puanda kapandı. Böylece borsa gün içi en yüksek seviyeden kapanış gerçekleştirmiş oldu.

Haberin Devamı

DOLAR 2.89 SEVİYESİNE İNDİ

Bazı büyük merkez bankalarının ek parasal genişleme önlemleri ve teşvik paketleri beklentilerinin piyasada risk iştahını desteklemesiyle diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel dolar/TL de bir miktar gevşedi. Gün içerisinde 2.88 seviyelerine doğru gevşeyen kur, gün sonunda 2.8910 lira seviyesinde yer aldı. Bankacılar her ne kadar piyasalarda iyimserlik olsa da yeni haber yokluğunda dolar/TL'nin dar bantta kaldığını, haftanın kalanında açıklanacak olan dış verilerin beklendiğini belirtiyor.