Yaşam Borsadaki işini bıraktı 'cupcake butiği' açtı...

Borsadaki işini bıraktı 'cupcake butiği' açtı...

Paylaş
Borsadaki işini bıraktı 'cupcake butiği' açtı...

Şirin Uzdiyen Sayın, Sabancı Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği okur. Finans üzerine Amerika'da master yapar. Niyeti, orada kalıp finans sektöründe çalışmaktır ama mezun olduğu 2009'da Amerika'da kriz başlayınca Türkiye'ye döner

İş Yatırım’da uluslararası piyasalarda 3 sene çalışır. Ama Şirin Hanım’ın çocukluktan beri rüyaları tatlılar, pastalar üzerinedir. “40 yaşında evlenmiş olurum, çocuğum olur, işi bırakıp pasta-tatlı üzerine bir dükkan açarım” diye planlarını küçük yaşta yapmaya başlamıştır. Bu arada yaratıcı yeteneğini finans işinde kullanamadığını fark edip bundan rahatsız olmaya başlar.

Haberin Devamı

Mutfakta zaman geçiren biri değildir, ama yaratıcılıkta sınır olmayan cupcake’ler yapmaya başlar. Evde annesinin misafirleri, arkadaşlarının doğumgünü ya da özel günleri, iş toplantıları için mutlaka Şirin Hanım’dan cupcake yapması beklenir. Sabah işe gidip akşamları sabahlara kadar cupcake yapar. Yabancı kitaplar ve sosyal medya aracılığıyla bilgisini artırınca ortaya çıkan lezzetler de daha zenginleşir. Facebook’a koyduğu cupcake’lerin fotoğrafları üzerine siparişler gelir. 28 yaşında rüyasını gerçekleştirmek için beklememeye karar verir; işinden ayrılacak ve küçük, şık bir dükkanda cupcake’ler yapacaktır.

Bu fikri yakınlarına açtığında özellikle çevresindeki erkekler; “Biz Türkiye’de baklava yiyoruz. Erkekler gelip cupcake yemez” der. Kendisi gibi finans sektöründe çalışan eşi Özden Sayın bile ilk karşı çıkanlardandır. Ama niyetinin ciddi olduğunu görünce Şirin Hanım’ın annesi Nazan Hanım’la birlikte en büyük destekçisi olur. Şirin Hanım hayalindeki küçük dükkanını açmadan önce Amerika ve İngiltere’de cupcake kurslarına gider, cupcakeçileri bu kez nasıl yaptıklarını öğrenmek için dolaşır.

Haberin Devamı

40-50 çeşit cupcake...

Şirin Uzdiyen Sayın şimdi Trump Towers Alışveriş Merkezi’ndeki ‘Mrs Cupcake desert boutique’ adlı şık, küçük dükkanında kendi elleriyle yaptığı cupcake’leri satıyor. Menüdeki 40-50 çeşit cupcake’ten her gün 10-15 çeşidini çıkarıyor. Amacı her gün müşteriye değişik cupcake’ler tattırmak. Oreo’lu (Amerikan kremalı bisküvi), red velvet (Amerikalıların kırmızı kadife keki) ve Nutellalı cupcake’ler Türkiye’de başka yerde bulamayacağınız çeşitler. Limonlu, çilekli, nane çikolatalı, fıstık ezmeli, çikolata kahveli, ananaslı, böğürtlenli, karamelli cupcake’leri çok seviliyor. Malzemeler (vanilya, çikolata, kakao) Amerika’dan ve İngiltere’den geliyor.

Cupcake’ler doğal malzemelerle günlük hazırlanıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Büyükleri 6.5 TL., küçükleri ise 3 TL. Küçükler özel sipariş üzerine minimum 12 tane olacak şekilde yapıyor. Sabah siparişinizi verirseniz akşam üzere alabiliyorsunuz. Şehir içinde her yere sipariş gönderiliyor. Şirin Hanım yaptığı işi şöyle özetliyor: “Burası bir pastane değil. Kek butiği. Peçetesinden, kutusuna kadar her şey kurumsal olarak düşünüldü. Bunu büyüyebilir ve yayılabilir bir proje olarak görüyorum. Cupcake’lerim bebeklerim gibi, yiyen bayılsın istiyorum...”

Haberin Devamı

(23.12.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)