Spor Borussia Dortmund, Freiburg galibiyetiyle nefes aldı

Borussia Dortmund, Freiburg galibiyetiyle nefes aldı

Paylaş
Borussia Dortmund, Freiburg galibiyetiyle nefes aldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Borussia Dortmund, kendisi gibi küme düşme tehlikesi yaşayan Freiburg'u 3-0 yenerek nefes aldı.

Borussia Dortmund’un ligin 20. haftasında 3-0’lık Freiburg galibiyetiyle puan cetvelinde iki basamak yükselerek son sıradan kurtulması, Alman basınında takım hakkında "yaşam belirtisi gösterdiği" yorumları yapılmasına sebep oldu.

Freiburg’u yenerek bu sezon 5. galibiyetini alan sarı-siyahlı ekip aynı zamanda 5 hafta aradan sonra sahadan 3 puanla ayrıldı.

Ligde uzun süredir deplasmanda galip gelemeyen Dortmund ekibi, dış sahada en son galibiyetini 29 Ağustos 2014 tarihinde Augsburg’a karşı almıştı. Borussia Dortmund, ligde en son bir maçta 3 golü de 2014’ün eylül ayında yine Freiburg’a karşı atmıştı.

Sezonun ilk yarısında sadece 15 puan toplayan, ikinci yarıya da Bayer Leverkusen beraberliği ve sahasındaki Augsburg mağlubiyetiyle başlayarak son sıraya gerileyen Borussia Dortmund’da kötü sonuçlara rağmen sessiz kalan taraftarlar, geçen hafta ilk kez açık bir şekilde tepkilerini ifade etmişti.

Ardından teknik direktör Jürgen Klopp’un görevden alınması tartışılmış, ancak Dortmund yönetimi Alman çalıştırıcının arkasında durarak güvenini göstermişti.

Borussia Dortmund Üst Yöneticisi (CEO) Hans-Joachim Watzke, Klopp’un takımının başında kalıp kalmayacağıyla ilgili sorulara, Klopp’un görevine kesinlikle devam edeceği yönünde cevap vermişti.
Klopp ise "Şarjım dolu. Görevimizi yerine getireceğimize inanıyoruz" ifadesiyle istifa etmeyeceği mesajını vermişti.

Bir sezon önce aynı dönemde 39 puan toplamıştı


Bu sezon toplam 19 puan toplayan Klopp’un öğrencileri, 2013-2014 sezonunun 20. haftasında iki katı puana sahipti. Geçen sezonun aynı döneminde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 39 puanla 3. sırada yer alan Borussia Dortmund, 47 gol atmış ve kalesinde 24 gol görmüştü. Bu sezon ise 5 galibiyet 4 beraberlik ve 11 mağlubiyetlik performans sergileyen sarı-siyahlı ekip, rakip fileleri 21 kez havalandırmasına karşın 27 gol yedi. Borussia Dortmund’un 5 yıldan bu yana başa baş mücadele ettiği Bayern Münih ile arasındaki puan farkının da 30’a çıkması dikkati çekti.

Transfer ettiği forvet oyuncularından verim alamadı

Özellikle forvette sıkıntı yaşayan Borussia Dortmund, hücum hattına transfer ettiği oyunculardan istediği verimi alamadı. Sezon öncesinde Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski’yi Bayern Münih’e kaptıran Dortmund takımı, bu oyuncunun yerine 20 milyon avroya Torino’dan İtalyan Ciro Immobile’yi transfer etti. Hücuma Hertha Berlin’den Adrian Ramos ve Manchester United’dan Shinji Kagawa’yı da takviye den Borussia Dortmund, sezon arasında da 12 milyon avroya Salzburg’tan Kevin Kampl’ı renklerine bağladı.

Borussia Dortmund’un bu sezon attığı gollerin yarısı Pierre-Emerick Aubameyang ve Marco Reus’tan geldi. Aubameyang 19 maçta 7 gol atarken, Reus da 10 maçta 4 gol kaydetti. Immobile’nin 15 maçta 3 gol, Ramos’un 14 maçta 2 gol attığı sarı-siyahlılarda, Kevin Kempl ise oynadığı 3 maçta kendisinden bekleneni veremedi. Borussia Dortmund’un eksikliğini hissettiği Robert Lewandowski, sarı-siyahlı ekipte oynadığı 2010-2014 yıllarında 131 maçta 74 gol kaydetmiş, geçen sezon da 20 gol atarak ligde gol kralı olmuştu.

Sezona şanssız başladı

Borussia Dortmund’un bu sezon ligde beklenen performansı verememesi, birçok oyuncusunun sakatlık yaşamasına bağlandı. İlk yarıda genellikle ilk onbirde yer alan futbolcuların hemen hemen tamamı, belirli sürelerle sakatlık yaşamış ve forma giyememişlerdi. Takımda Kevin Grosskreutz ve Sven Bender’in sakatlıkları devam ediyor. Kötü gidişin bir diğer sebebinin ise öz güven ve hırslı olmasıyla öne çıkan teknik direktör Klopp’un öğrencilerinin alınan mağlubiyetler sonrasında güvenlerini kaybetmesi olarak gösterildi.

Şampiyonlar Ligi’nde grubu lider tamamladı

Borussia Dortmund, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bundesliga’nın aksine başarılı bir performans sergiledi. Sarı-siyahlı ekip, Galatasaray, Arsenal ve Anderlecht’in bulunduğu D Grubu’nu 4 galibiyet, 1 beraberlik 1 mağlubiyet sonucunda 13 puanla lider tamamladı. Jürgen Klopp’un 2008’de takımın başına geçmesinin ardından başarılı bir grafik sergileyen Borussia Dortmund, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında şampiyon oldu. Sonraki 2 sezonda Bayern Münih’in ardından ligi ikinci sırada tamamlayan sarı-siyahlılar, bu yıl ise son 4 senede elde ettiği başarıyı sürdüremedi ve 20. haftada düşme hattına kadar geriledi.

AA

Haberin Devamı