Yaşam 'Boşaltın' dediler ama nereye?

'Boşaltın' dediler ama nereye?

Paylaş
'Boşaltın' dediler ama nereye?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprak kayması riski nedeniyle tahliye kararı verilen apartmanlarda yaşayan Demirdöğen ailesi, gidecekleri yer olmadığı gerekçesiyle evlerini boşaltmıyor

Ereğli Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü, toprak kaymaları nedeniyle Pınarcık köyünde dört apartmanın tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

Emniyet şeridine çekilen bölgenin çevresine de "Yaklaşma, yıkılma ve çökme tehlikesi" yazılı uyarı tabelası asıldı ancak 20 kişilik Demirdöğen ailesi, gidecek yerleri bulunmadığı gerekçesiyle boşaltmaları gereken dairelerde yaşamlarını sürdürüyor.

Heyelan tehlikesi bulunan binada yaşayan Naziker Demirdöğen, boşaltma kararı verilen dört ayrı dairede, ikisi zihinsel engelli, altısı öğrenci toplam 20 kişinin kaldığını söyledi.

Oturdukları binaların etrafında yaşanan toprak kaymaları nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Demirdöğen, şöyle konuştu:

'KALACAK HİÇBİR YERİMİZ YOK'

"Çoluk çocuk evimizde yatmaya korkuyoruz. Bize evimizden çıkmamız ve bulunduğumuz yerleri tahliye etmemiz söylendi. Kalacak veya gidecek hiçbir yerimiz yok. Büyüklerimizden, yetkililerden ve başbakanımızdan yardım istiyoruz. Evlerde uyuyamıyoruz. Benim kızlarım var. İkisi zihinsel engelli. 70 yaşında hasta annem var. Bazen sokakta kaldığımız da oluyor. Perişan vaziyetteyiz. Jandarma ekipleri gelerek bölgeyi çembere aldı ve girilmesinin yasak olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 gündür bazen sokakta bazende evde kalarak yaşamımızı sürdürüyoruz."

Haberin Devamı

Arzu Demirdöğen, çocuklarının evlerde ders yapmaya korktuğunu belirterek, "Bazen dışarıda ateş yakıyoruz ve çocuklarımızla burada ısınıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer heyelan bölgesinde inceleme yaptı. Bölgeyi şerit içerisine aldı" dedi.

Temel Demirdöğen, evlerinin yıkılma tehlikesinin bulunduğunu ve yardım beklediklerini kaydetti.

Pınarcık köyü Muhtarı Recep Öğüt de toprak kaymasının ardından konuyu kaymakamlığa bildirdiklerini ve gelen ekiplerin yaptıkları incelemede bölgenin heyelan bölgesi ilan edilerek boşaltılmasını istediğini vurgulayarak, "Devlet Su İşleri’nin yetkilileri gelerek inceleme yaptı. Dereden kaynaklanan bir sıkıntı olmadığını ve binanın altındaki atık sulardan kaynaklandığı belirlendi. Bize ’Raporu tutarız Zonguldak Valilik makamına konuyu aktarırız’ dediler.

Bölge yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun yanı sıra alanın yanındaki yol güzergahının bir bölümünde de kayma var. Burada bir mağduriyet var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AA