Türkiye (Son Dakika) Boşanmak isteyen eşe mezarlıkta tecavüz

Boşanmak isteyen eşe mezarlıkta tecavüz

Paylaş
Boşanmak isteyen eşe mezarlıkta tecavüz

Samsun'da 28 yaşındaki G.K., boşandığı 23 yaşındaki hemşire eşi D.K.'yı dövüp tecavüz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı

Özel bir şirkette çalışan G.K. ile yine özel bir hastanede hemşire olan D.K., 2008 yılı kasım ayında evlendi. Bir yıl sonra bir kız çocukları dünyaya gelen çiftin arasında sorunlar çıkmaya başladı. Bunun üzerine D.K., eşine boşanma davası açtı.

MEZARLIKTA TECAVÜZ

Boşanma davaları devam ederken, geçen yıl mayıs ayında iddiaya göre G. K., marketten dönen eşinin yolunu kesip, eve bırakmak için otomobile aldı.

Ardından da D.K.’yı yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan bir köyün mezarlığına götürdü. Burada genç kadını ölümle tehdit ederek zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonrada D.K.’yı evine bırakıp gitti.

Bunun üzerine genç kadın eşinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan G.K., nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ancak, Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan hiçbir duruşmaya katılmayan ve polis zoruyla getirilmelerine karar verilen D.K. ve G.K., dün ilk kez ifade verdi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Eşiyle boşanma davalarının yaklaşık 1 ay önce sonuçlandığını belirten Güner K. savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Genç kadınla zorla ilişkiye girmediğini ileri süren sanık, "Birbirimizi severek evlendik. Bir çocuğumuz oldu. Son zamanlarda eşim 24 saat çalıştığını, nöbete kaldığını söyleyerek eve gelmemeye başladı.

Sonra öğrendim ki arkadaşlarıyla alkol kullanıyormuş. Geç saatlerde bir doktorla telefon görüşmeleri yaptığını farkettim. Sorunca da ters cevaplar veriyordu. Bu nedenle aramızda huzursuzluk çıktı. Tartışma sırasında ona tokat attığımı kabul ediyorum. Ama rızası dışında kendisine cinsel saldırıda bulunduğumu kabul etmiyorum" dedi.

"MEZARLIKTA SOYUNMAMI İSTEDİ"

Duruşmaya katılan ve zaman zaman ağlayarak ifade veren D.K. ise, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Evliliğinin 3’üncü ayından sonra şiddet görmeye başladığını belirten genç kadın, birkaç kez ayrıldıklarını ancak ailesinin kendisini tekrar eşinin yanına geri gönderdiğini ileri sürdü.

Olay günü ise marketten eve giderken sanığın otomobili köy yoluna çevirdiğini söyleyerek, "Bir mezarlıkta durduk, beni otomobilden indirdi. Öldürüceğini söyleyerek soyunmamı istedi. Korktuğum için soyundum. Daha sonra da bana orada tecavüz etti. Sonra beni eve bıraktı. Boşanma davamız da sonuçlandı. Ancak henüz karar yazılmadı" diyerek şikayetçi oldu. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

2

Haberin Devamı