Yaşam Boşanmalarda aile baskısının etkisi var!

Boşanmalarda aile baskısının etkisi var!

Paylaş
Boşanmalarda aile baskısının etkisi var!

Konya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı avukat Süheyla Şahin, Konya'da boşananların sayısının her geçen gün arttığını, bu konuda en büyük etkenin aile baskısı olduğunu söyledi

Konya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı avukat Süheyla Şahin, Konya’da boşananların sayısının her geçen gün arttığını, bu konuda en büyük etkenin aile baskısı olduğunu söyledi. Şahin, "Aile olarak herkes evladını koruma çabası altına giriyor. Bunun sonucunda da sorun yaşayan çiftler baskı altında ailesini kıramıyor, boşanma sürecine giriyorlar" dedi.

Türkiye genelinde boşanma oranlarının artış göstermesi üzerine Aile ve1 Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ’Aile Eğitimi Programı’ hazırladığını ve Konya’nın da pilot bölge seçildiğini belirten avukat Süheyla Şahin, programın sorumlusunun da kendisi olduğunu belirtti. Programın amacının sağlıklı aile yapılarının oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Şahin, çiftleri nişanlılık döneminden başlayıp evlilik öncesi ve evlilik sırasında hak ve sorumluluklarının neler olduğunu, neler yapması gerektiği ve uzlaşıcı bir yapıya sahip olmaları konusunda bilinçlendirdiklerini söyledi.

BİLİNÇLİ EVLİLİKLERDE BOŞANMA YOK

Konya’da boşanma oranlarının her geçen gün arttığına dikkat çene Şahin, şunları söyledi:
"Konya’da 2011 yılında 3 bin 476 boşanırken, 2012 yılında ise bu sayının artarak 3 bin 707’ye çıkığını görüyoruz. Bu rakam her geçen gün artmaktadır. Boşanmalarının altında yatan en önemli etkenlerden birisi evlilik iradesidir. Evliliğin ne olduğu bilinmeden yapılan evliliklerin çoğunun kısa sürdüğünü ve boşanmaların yaşandığını görüyoruz. Oysa, bilinçli olarak yapılan evliliklerin her daim sürdüğünü görmekteyiz."

’ÇİFTLER, EVLİLİĞİ PEMBE PANJURLU EVDEN İBARET SANIYOR’

Evlenen çiftlerin televizyonda yayınlanan dizilerdeki yaşamlardan etkilendiğini de belirten Şahin, "Çiftler diziler ve filmlerdeki yaşamdan etkileniyorlar. Dizilerdeki gibi evlilik sürecinde pembe panjurlu ev modelinden girip her şeyin tatlılıkla, güzellikle sürüp gittiğini gözlemliyorlar. Oysaki taraflar gerçek hayatla karşı karşıya geldiğinde bir anda kafasını sert bir yere çarpmış gibi oluyor" diye konuştu.

AİLE BASKISI ETKİSİ

Konya’daki boşanmalarda en büyük etkenin ise aile baskısı olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
"Konya’daki boşanmalarda ailelerin etkisinin daha büyük olduğunu gözlemlemekteyiz. Aile olarak herkes evladını koruma çabası altına giriyor. Bunun sonucunda da sorun yaşayan çiftler baskı altında ailesini kıramıyor. Etki altında kaldıkları için de birbirleriyle anlaşamadıklarını söyleyerek boşanma sürecine giriyorlar. Konya’daki aile baskı faktörünün İç Anadolu’nun diğer bölgelerinde de görmek mümkün."

DHA

Haberin Devamı