Spor Bosna-Türkiye maçına şike teklifi

Bosna-Türkiye maçına şike teklifi

Paylaş
Bosna-Türkiye maçına şike teklifi

Bosna Hersek basını, 2012 Dünya Kupası ön elemelerinde Bosna-Hersek-Türkiye maçında, "Bosna'nın yenilmesi için Teknik Direktör Blajeviç'e 500 bin avro teklif edildiğini" iddia etti

Dnevni Avaz gazetesinin spor sayfasında, Avrupa’da ve Bosna-Hersek’te futbolda "mafyanın" etkisi başlıklı haber yer aldı. "Blajeviç para değil, zafer istedi" şeklinde sunulan haberde, 2012 Dünya Kupası ön elemeleri kapsamında Zenica’da 9 Eylül 2009’da oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Bosna-Hersek-Türkiye A milli takımları karşılaşmasına yer verildi.

Haberde, maç öncesinde polis yetkililerin karşılaşma öncesi telefon görüşmelerini dinlediği iddia edildi. Avrupa genelinde "futbolda bahis iddialarıyla" ilgili yürütülen soruştarma kapsamında, Bosna-Hersek A Milli Takımı Teknik Direktörü Miroslav Çiro Blajeviç’in de ifade vermek üzere emniyete gittiği hatırlatılan haberde, bu ifadenin Türkiye-Bosna-Hersek maçıyla ilgisi olduğu öne sürüldü.

Teknik Direktör Blajeviç’in, görüşlerine de yer verilen haberde, her iki takım için büyük önem taşıyan karşılaşmayı Türkiye’nin kazanması için, Blajeviç’in kendisine "futbol mafyası" tarafından 500 bin avro teklif edildiğini söylediği kaydedildi.

Blajeviç’in, "Ben para değil, zafer istedim. Bosna ile Türkiye arasındaki maçın sonucu mafyanın zevkine göre olmadı" ifadesine yer verilen haberde, "Blajeviç’in paraya ve zafere ulaşamadığı, ancak beraberlikle sonuçlanan maçın Bosna Hersek’in yararına olduğu, ve milli takımla tarihi başarıyı elde ettiği" şeklinde yoruma yer verildi.

Haberin Devamı