Türkiye (Son Dakika) Bostancı'daki tur teknesinde yangın!

Bostancı'daki tur teknesinde yangın!

Paylaş
Bostancı'daki tur teknesinde yangın!

Bostancı açıklarında bir tur teknesinde yangın çıktı. Yangın sonrası tekneden dumanlar yükseldi. Tekne, Bostancı İskelesi'ne yanaştı. Yolcular ise tahliye edildi

Adalar-Bostancı seferini yapan Sabret isimli yolcu teknesinde saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Denizin ortasında yolcu teknesinin makine bölümünde çıkan yangın büyük paniğe neden olurken, teknenin içi dumanla kaplandı.

Teknenin içindeki yolcular hemen itfaiye ve polise haber verirken, Bostancı sahiline çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kıyıdan başka bir yolcu teknesi hareket ederek açıktaki yangın çıkan yolcu teknesine yanaştı.

Yolcular yanaşan tekneye alınarak tahliye edilirken, yanan tekne kıyıda mendirek kısmına çekildi. Kıyı emniyete teknesi ve klavuz tekne eşliğinde kıyıya yanaştırılan tekneye karadan itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

Hortum uzatan itfaiye ekiplerin teknenin içinden makine kısmındaki yangına müdahale ederek yangını söndürdü. İskeleye çıkan yolcular ise yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Bostancı açıklarında yangın çıkan teknedeki yolcular korku dolu anları anlattı. Yolculardan biri, "Arka taraftan bir duman çıktı. Hepimize can yelekleri dağıttılar. Herkesi ön tarafa aldılar" dedi. Bir başka yolcu ise, "Duman içinde boğuluyorduk. Yangın söndürme cihazını kullanmayı bilmiyorlar" diye konuştu. Bir yolcu da , "Tekne ağzına kadar insan doluydu" şeklinde konuştu.

Yolcular, "Teknenin ardından dumanlar yükselmeye başladı. Patlama sesi duyunca korktuk" diye konuştu. Büyük panik yaşanmasına neden olan yangında yaralı ve can kaybı olmazken polis ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

TUR FİRMASINDAN YAZILI AÇIKLAMA

S.S. Mavi Marmara Kooperatifi, Bostancı açıklarında tur teknesinde çıkan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

02.04.2013 tarihinde kurumumuz bünyesinde hizmet veren SABRET isimli yolcu gemimiz 16:20 Heybeliada, 16:35 Büyükada - Bostancı seferini yaparken henüz belirlenemeyen teknik bir arıza sebebi ile makine dairesinde yoğun bir duman oluşmuştur.

Haberin Devamı


Yine kurumumuza hizmet veren Yeni Ahmet Kaptan ve Demokan isimli yolcu gemilerimiz ile 230 yolcu tahliye edilerek emniyetli bir şekilde Bostancı iskelesine ulaştırılmıştır. Herhangi bir can ve mal kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Bu olay ile ilgili teknik tahkikat devam etmektedir.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9439","9439","201304","9439-1.jpg");