Bilim - Teknoloji Boston Dynamics'in köpek robotu, yardımcı polis olarak çalışıyor
Paylaş
Boston Dynamics'in köpek robotu, yardımcı polis olarak çalışıyor

Boston Dynamics'in akıllı köpek robotlarının asayişin sağlanması için ter döktüğü açıklandı. Adaleti sağlamak, kanunları uygulamak ve kendilerini muhtemel bir tehdit olarak gören insanları güvende tutmak için çalışan Spot adlı bu robot köpekler, meğer aylardır Massachusetts Eyalet Polisi tarafından kullanılıyormuş.

Boston'daki kamu radyo istasyonu WBUR, yaptığı açıklamada Massachusetts Eyalet Polisi'nin geçtiğimiz Ağustos ayından beri Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'u iki olayda kullandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Massachusetts Eyalet Polisi ve Boston Dynamics arasındaki bu iş birliğine dair yapılan açıklamada "Robotun kanun uygulayıcı görevlerdeki yeteneklerini, şüpheliler ve potansiyel tehlikeler konusunda uzaktan denetim kabiliyetini değerlendirmek amacıyla kullanıldığı" belirtildi.

Polis videolarında Spot adlı robotun muhtemel tehlike olarak görülen kapıları açıp içeriyi kontrol ettiği görülüyor. Massachusetts Eyalet Polisi ve Boston Dynamics arasındaki anlaşmaya göre robotlar yalnızca Bomba Ekibi tarafından kullanılacak.

İki olayda kullanıldı

Spot, Ağustos ayından bu yana polisler tarafından iki olayda kullanıldı.

Boston Dynamics iş geliştirme başkan yardımcısı Michael Perry, WBUR radyo istasyonuna yaptığı açıklamada "Müşteriler, bizim ön değerlendirme sürecimizin bir parçası. Bu durum, robotların kullanım alanlarıyla ilgili aynı görüşte olduğumuzdan emin olmamızı sağlıyor. Açıkçası robotlarımızın kimseye fiziksel bir zarar vermeme amacıyla kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Eyalet polisi sözcüsü David Procopio ise, "Robot teknolojisi potansiyel tehlikeler için farkındalık sağlama amacıyla güvenlik güçleri tarafından kullanılan değerli bir araç" dedi.