Bilim - Teknoloji Böyle bir çözüm görmediniz!
Paylaş
Böyle bir çözüm görmediniz!

Bir anda ortaya çıkan "pilin hızlı tükenmesi" sorunu, Microsoft'un "garip" çözümüyle ortadan kalktı!

Windows RT 8.1'in ön izleme sürümünü Surface tabletlerine kuranlar, sık sık, pilin bittiğini söyeleyen bir uyarı ile karşılaşıyor. Bu malesef, Windows RT 8.1 sürümünün, cihazın pilini sömüren bir hatasından kaynaklanıyor. Neyse ki Microsoft duruma el attı ve garip de olsa, bir çözüm buldu.

Haberin Devamı

Sorun, Microsoft forumlarında şikayetlerini dile getiren kullanıcılar tarafından tespit edildi. Standby, yani uyku modundayken, saatte yüzde 2-3 oranında pilin tükendiğini fark eden bir kullanıcı, bu konu hakkında bir tartışma başlattı. Diğer kullanıcılar da aynı sorunu yaşadıklarını dile getirince sorun teşhis edilmiş oldu.

Microsoft destek ekibinden bir çalışan, sorunun acil çözümü için, hızlıca bir yöntem önerdi. Benzer sorunu yaşayan kullanıcılardan, cihazlarının Bluetooth bağlantılarını açmalarını istedi. Bu çözüm normalde, daha hızlı pil tüketilmesine neden olacakken, cihazların daha yavaş pil tüketmeye başlamasını sağladı. Bu garip çözümün işe yaraması ise, önizleme sürümünde, bluetooth'la ilgili bir hatanın bulunduğunu doğruladı.

Haberin Devamı

Destek birimi çalışanları, sorunun kalıcı çözümü için bir yama hazırlandığının da altını çizdi.

Resimlerle: Cebinizin pili çabuk bitmesin

Kaynak: CHIP Online