Siyaset 'Böyle bir zır delinin elinden Kürt kardeşlerimizi kurtarmalıyız'
Paylaş
'Böyle bir zır delinin elinden Kürt kardeşlerimizi kurtarmalıyız'

Hüsamettin Cindoruk, Kürt sorununu birlik ve beraberlik içinde çözülebileceğini belirtip, "Bu sorunu çözersek Kürt kardeşlerimiz de rahat edecek. Böyle bir zır delinin elinden Kürt kardeşlerimizin davasını kurtarmamız lazım" diye konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Kürt sorununu birlik ve beraberlik içinde çözülebileceğini belirtip, "Bu sorunu çözersek Kürt kardeşlerimiz de rahat edecek. Böyle bir zır delinin elinden Kürt kardeşlerimizin davasını kurtarmamız lazım. Bu tam bir deli. Adam diyor ki, ’İktidarı ben çıkardım. Bugünkü AKP benim eserim.’ Öyle, bir yalan olabilir mi?" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve sendikaların destekleriyle ’Bölücü Anayasa’ya Hayır’ konulu Milli Merkez Anayasa Forumu düzenlendi. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’ndeki foruma, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Emekli Tuğamiral ve Gazeteci-Yazar Türker Ertürk, Gazeteci Halil Nebiler, Emekli Tuğgeneral ve Gazeteci-Yazar Noyan Umruk konuşmacı olarak katıldı. Anayasa sürecinin ve içeriğinin masaya yatırıldığı toplantıyı yaklaşık 450 kişi izledi.

"Milli Merkez Anayasa Forumu, Cumhuriyet’in ve bizim üzerimize gelen hükümet karşısında siper kazma hareketidir" diyerek konuşmasına başlayan TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Anayasa değişikliği referandumuna yaklaştığımız günlerde, Anadolu’yu dolaşarak düşüncelerimizi, öngörülerimizi anlatıyoruz. Cumhuriyet inkılabını koruma fikrini paylaşıyoruz. Başkanlık, yarı başkanlık sistemi, zamanında tartışılmış, ama onay görmemiş sistemlerdir. Büyük Atatürk bile onaylamamıştır. Tarif, talep, tehditleri var. Buna ’savaş’ deniyor. Savaş, devletler arasında olur. Burada savaş var mı? Hayır. Bu bir Kürt isyanı. Günümüzde yeni anayasayı yazdırabilecek notaya gelmiş. Bazıları da güvercin gibi mektupları götürmek için bekliyor. Atatürk’ü eleştirecek, milliyet, halkçılık düşüncelerini eleştirecek. O zaman ben Türk’üm, Jön Türk’üm" dedi.

Kürt sorunun birlik ve beraberlik içine çözülebileceğini savunan Cindoruk, "Bu sorunu çözersek Kürt kardeşlerimiz de rahat edecek. Böyle bir zır delinin elinden Kürt kardeşlerimizin davasını kurtardmamız lazım. Bu tam bir deli. Adam diyor ki, ’İktidarı ben çıkarım. Bugünkü AKP benim eserim.’ Öyle, bir yalan olabilir mi? AKP, bugün şiddet ve karşıtı olduğu iktidara milletin oyları ile geldi. Yani, milletin oylarını topla Abdullah Öcalan. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

ANDIMIZI OKUTTU

’Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alırım’ diyenlere "Bu cevap oturarak verilmez, ben cevabımı ayakta veririm" diyerek, salondakileri de ayağa kaldıran Gazeteci Halil Nebiler, ise ’Andımız’ı okudu. Nebiler, izleyicileren de tekrarlamalarını istedi. "Recep Tayyip Erdoğan bu anayasayı çıkartamaz" diyen Nebiler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler izin vermeyiz. Birlikte hareket etmeliyiz. Toplumsal örgütlenme sadece anayasayı çıkartmamak için yapılmaz, toplumsal örgütlenme iktidara gelmek için yapılır. İktidara gelmemiz lazım. Bunlar geçecek. Elimizi kolumuzu bağlayarak oturursak üstümüzden geçecek. Ayakta kalıp dik durmamız gerekiyor, o zaman biz kazanırız."

Emekli Tuğgeneral ve siyaset bilimci Gazeteci-Yazar Noyan Umruk da, üniversite ve araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerin sonuçlarına göre çeşitli değerlendirmede bulundu. Emekli Tuğamiral ve gazeteci-yazar Türker Ertürk ise konuşmasında yaşanan sorunları ve çözüm yollarını anlattı. Ertürk, konuşmasını, "Bu anayasaya bölücü anayasaya karşı, tek başıma kalsam da direneceğime, karşı koyacağıma söz veriyorum" diyerek bitirdi. Forum, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Nilüfer KANDIRMIŞ, DHA

Haberin Devamı