Gündem 'Böyle mi gelecektin?'

'Böyle mi gelecektin?'

Paylaş
'Böyle mi gelecektin?'

Oğlunun tabutuna kapanıp ağlayan şehit annesi Belkıs Öztürk, "Ali'm ben öleydim. Böyle mi gelecektin" diye ağıt yaktı

Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Gaziantep Havalimanı’na getirilen Ali Öztürk’ün cenazesi, Oğuzeli ilçesinin Yeniyapan Köyü’ne götürüldü. Şehidin evinin yanında bulunan köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP İl Başkanı Ali Peri ile çok sayıda asker ve vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Cenazenin tören alanına getirilişi sırasında baba Muzaffer Öztürk, askerlerin omuzlarında taşınan tabutun altına girdi. Anne Belkıs, kızları Birgül, Zeliha ve Makbule ile nineleri Güllü Öztürk ise tabuta kapanarak gözyaşı döktü.

"Ali’m ben öleydim. Böyle mi gelecektin?" diye feryat eden anne Belkıs Öztürk’ü yakınları güçlükle sakinleştirdi. Saygı duruşu sırasında ise anne Belkıs Öztürk, askerlerle birlikte oğlunu selamladı.

Zeki GÜNAY-Mehmet BULUT/ NİZİP (Gaziantep), (DHA)