Türkiye (Son Dakika) Böyle vahşet görülmedi

Böyle vahşet görülmedi

Paylaş
Böyle vahşet görülmedi

Cizre'de oturan 5 çocuk annesi H.Ö., 30 Nisan'da hastaneye gitmek için durakta beklerken yanına yaklaşan E.G.'nin kullandığı araca zorla bindirilerek kaçırılmıştı

E.G., otomobille ilçe dışına götürdüğü H.Ö.’ye, emniyet kemerini ve bıçağı boğazına dayararak ölümle tehdit ederek tecavüz ettiği iddia ediliyor. Bir süre sonra aynı yere gelen ve kendilerini ’polis’ olarak tanıtan 4 kişiden yardım isteyen H.Ö., bu kişiler tarafından da tecavüze uğradığı önü sürüldü. Kendisine tecavüz eden 4 kişi, daha sonra H.Ö.’yü darp edildikten sonra, aynı kişiler tarafından Cizre Devlet Hastanesi’nin önünde araçtan yere atılmıştı.

Haberin Devamı

Yaşadığı travma nedeniyle kimseye bir şey anlatamayan H.Ö., 5 Mayıs’ta evde bulduğu tüm ilaçları içerek ölmek istemişti. Yakınları tarafından baygın halde bulunup hastaneye kaldırılan H.Ö., kendine geldikten sonra başına gelenleri doktorlara anlattı. Ardından olay, polise ve savcılığa bildirildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hastanenin güvenlik kameralarına ait görüntüleri inceledi ve şüphelilerin eşkallerini belirledi.

Polisin gözaltına aldığı şüpheliler E.G. ve F.G., H.Ö. tarafından da teşhis edildi. 2 şüpheli, sorgularının ardından sevk edildikleri Adliye’de çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcı karara itiraz etti. İtiraz sonucu 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 12 Mayıs’ta, şüphelilerden A.Ö. ve S.G. yakalanıp gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece, ’tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, cebir ve tehdit’ suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler T.G., E.G. ve F.G. ise güvenlik güçleri tarafından heryerde aranıyor.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 5 kişinin tecavüz ettiği 5 çocuk annesi 28 yaşındaki H.Ö. ile ilgili dava, Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 30 Nisan’da yaşanan tecavüz ile ilgili 2’si tutuklu 5 kişi, TCK’nın 102’nci maddesi gereğince ’tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, cebir ve tehdit’ suçlamasıyla yargılanıyor.

Sanıklar hakkında 7 ila 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cizre İlçesi’nde 30 Nisan tarihinde, 5 kişinin tecavüzüne maruz kalan 5 çocuk annesi 28 yaşındaki H.Ö’nün davası bugün Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Davada, mağdure H.Ö. ile tutuklu olarak yargılanan S.G. ve A.Ö. isimli 2 sanık hazır bulunurken, şüpheli 3 kişi ise hala aranıyor. Sabah saatlerinde başlayan yargılama, akşam saat 16.00’ya kadar sürdü. Sanıklar, verdikleri ifadelerde H.Ö. adlı kadına tecavüz etmediklerini iddia ederek, kendilerine bir komplo düzenlendiğini ve suçsuz olduklarını ileri sürdü.

Mağdur H.Ö. adlı kadın da sanıkların bu beyanları karşısında fenalaşarak ifade vermeden mahkeme salonunu terketmek zorunda kaldı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülen H.Ö., tedaviye alındı. Saat 16.30’a kadar devam eden duruşmada H.Ö.’nün avukatı Aycan İrmez, müvekilinin ruh halinin iyi olmadığını, dolayısıyla ifade veremeyecek durumda olduğunu savunarak, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin de yakalanarak adalet önüne çıkarılması talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, mağdur H.Ö.’nun sağlık durumu gözönünde bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 18 Ekim tarihine erteledi.

Haberin Devamı

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Merkez kadın sözcüsü Kibriye Evren, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan ve çok sayıda BDPli kadın, tecavüze uğrayan H.Ö.’ye destek amacıyla duruşmayı izledikten sonra valilik binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, "Tecavüze uğrayan kadının çocuğuna devlet bakar anlayışının ve N.Ç. davasında, içerisinde kamu görevlililerin de bulunduğu beratla sonuçlanmıştı.

Cizre’de 5 kişi tarafından tecavüze uğrayan bir kadına da bugün Şırnak’ta tanıklık ettik. Bizler kadınlar olarak özgürlük mücadelemizin içerisinde bu tür davaların faillerinin hiçbir zaman suçsuz kalmayacağına ve bu davaların takipçisi olacağımızı bir kez daha burada kamuoyuna paylaşıyoruz. Biz biliyoruz ki, bölgeye atanan binlerce imamların ne için gönderildiğini de çok iyi biliyoruz. Bu bir devlet politikasıdır. Kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran bir politikadır.

AKP hükümetini iktidara geldiği günden beri kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 yüz arttığını, istatistiki bilgiler hepimize sunmuştur. Bunun için biz burada bir kez daha haykırıyoruz. AKP kürtaj meselesiyle ve kadına yönelik bakış açısıyla bir kez daha kadın nezdinde yere gömülecektir. Bizler buradan kadın meclisi olarak, BDP’li kadınlar olarak, AKP politikalarını bir kez daha lanetliyoruz. Tecavüzcülerinde cezasız kalmaması için adalete çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Daha sonra, BDP Merkez Kadın Sözcüsü Kibriye Evren ve Berivan Kayaş da birer konuşma yaparak, bilinçli politikaların sonucu olarak erkek egemenliğinin hakim kılmaya çalışan AK Parti’yi sert bir dille eleştirdi. BDP’li kadınlar, ’Kadın, yaşam özgürlük’ sloganlarını attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK, (DHA)

Haberin Devamı