Türkiye (Son Dakika) Böyle vicdansızlık görülmedi! Hırsız, engelli genç kızın telefonunu çaldı

Böyle vicdansızlık görülmedi! Hırsız, engelli genç kızın telefonunu çaldı

Paylaş
Böyle vicdansızlık görülmedi! Hırsız, engelli genç kızın telefonunu çaldı

Adana'da tekerlekli sandalyesiyle kaldırımda ilerleyen cam kemik hastası genç kızın telefonu, insanlıktan nasibini almamış bir hırsız tarafından çalındı. Ayşe Cingöz, 'Bu, engelli olmayana bile yapılmaz, ancak bana bile yaptılar. Telefonum benim her şeyimdi. Bana bir şey olduğu zaman ailemi bu telefonla arıyordum, gelip beni alıyorlardı' diyerek gözyaşı döktü

Olay, merkez Seyhan ilçesi, Gazipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli polis Yücel Cingöz'ün cam kemik hastası kızı Ayşe Cingöz tekerlekli sandalye ile Atatürk Caddesi'nde kaldırımda giderken Şehit Mustafa Sarı Alt geçidinde arkasından yaklaşan bir kişi, bacağının kenarında duran cep telefonunu alıp kaçtı.

ÇIĞLIĞINA POLİS YETİŞTİ AMA...


Genç kız, cep telefonunun çalınmasıyla çağlık atınca olay yerine yakın bir yerde bulunan trafik polisi olay yerine doğru koştu. Bu arada cep telefonunu çalan kişi, olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Trafik polisi olayı ekiplere haber verip bir taraftan da genç kızı sakinleştirmeye çalıştı.


'BU TELEFON BENİM ELİM AYAĞIMDI'


Telefonunun çalınmasıyla şoka giren Ayşe Cingöz, polis tarafından sakinleştirildikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Cingöz, "Böyle vicdansızlık görmedim. Kaldırımdan giderken arkamdan gelen biri telefonumu alıp kaçtı. Bu engelli olmayana bile yapılmaz. Ancak bana bile yaptılar. Telefonum benim her şeyimdi. bana bir şey olduğu zaman ailemi bu telefonla arıyordum gelip beni alıyorlardı. Ben şimdi ne yapacağım bu telefon benim elim ayağımdı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.


YOLDAN GEÇENLER DE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Genç kızın feryadını gören kaldırımdan geçen bazı kadınlar da gözyaşlarını tutamadı. Polis hırsızın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. Genç kız ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

CAM KEMİK HASTALIĞI NEDİR?


Cam kemik hastalığı (osteogenesis imperfecta ya da kısaltmasıyla OI) , kemiklerde kolayca kırılmalara yolan açan bir genetik hastalık. Hatalı kollajen sentezi ve dayanıksız kemik oluşumuna yol açan mezenkim defekti olarak tanımlanıyor. Dört tipi olan cam kemik hastalığının henüz kesin bir tedavisi yok.

Haberin Devamı