Gündem Böylesi görülmedi

Böylesi görülmedi

Paylaş
Böylesi görülmedi

Bursalı mülk zengini Leyla Oğuz cinayeti olay yerinde unutulan şapkadan yola çıkılarak çözüldü. Leyla Oğuz'u öldürüp 80 bin liralık ziynet eşyasını çalan 3 kişi yakalandı. Katillerden biri talihsiz kadının eski kiracısı çıktı. Mevlüt Özdemir adlı eli kanlı cani de kurbanın gerdanlığını alıp karısına hediye etmiş

Leyla Oğuz 57 yaşındaydı. Bursa Nilüfer’de yaşıyordu. Eşi İbrahim Oğuz ile birlikte Bursa’nın sayılı mülk zenginleri arasındaydı. Zenginlikleri nedeniyle hırsızların hedefi olmuşlardı. Evlerine daha önce birkaç kez hırsız girmişti. Hırsızlar evdeki kasayı çalmıştı. 10 yıl önce Leyla Oğuz’un iş yerini kiralayıp emlakçılık yapan Nuh Şafak’ın gözü de bu zenginlikteydi! Kayınpederini öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis cezası alan Nuh Şafak (31) üç yıl önce firar etmişti. İstanbul’da sahte kimlikle gezen sabıkalı, Leyla Oğuz’un evini soymak için Mevlüt Körpi (30) ve Mevlüt Özdemir (38) ile anlaştı. Mevlüt Özdemir gasp suçundan, hapishane kaçkını Mevlüt Körpi hırsızlıktan sabıkalıydı. Üç sabıkalı 15 Haziran’da otomobille Bursa’ya gitti. Boş bir evde bira içip, Oğuz Ailesi’nin evini soymayı planladılar. 20 Haziran’da İbrahim Oğuz’u arayıp dışarıda olduğunu öğrendiler. Böylece boş olduğunu düşündükleri eve gittiler. Kapıyı maymuncukla açıp içeri girdiler.

Haberin Devamı

Başına sert bir cisimle vurdular

Karşılarına çıkan Leyla Oğuz’u başına sert bir cisimle vurarak ve döverek öldürdüler. Katiller evdeki parayı ve 80 bin liralık ziynet eşyasını alıp kaçtı. Evde unutulan şapka cinayetin çözülmesini sağladı. Nuh Şafak cinayetten önce civardaki bir güvenlik kamerasınca aynı şapkayla görüntülenmişti. Evdeki parmak izlerinden de diğer katiller tespit edildi. Nuh Şafak ile Mevlüt Körpi İstanbul’da, Mevlüt Özdemir Tekirdağ’da yakalandı. Polis, Leyla Oğuz’un gerdanlığını Mevlüt Özdemir’in eşinin boynunda buldu. İstanbul’da yaşayan kadın, gerdanlığı kocasının hediye ettiğini söyledi.

Ferhat AKGÜN - Hüseyin TÜCCAR/DHA