Siyaset 'Boyun eğmeyeceğiz'
Paylaş
'Boyun eğmeyeceğiz'

Manisa'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il örgütü tarafından KCK operasyonlarına tepki amacıyla 'Boyun eğmeyeceğiz' adı altında miting düzenlendi

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganların da atıldığı mitingte konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, "KCK operasyonlarına alıştık. Artık bizim için sürpriz değil, çünkü üç yıldır her sabah uyandığımızda böyle operasyonlara tanık oluyoruz" dedi. BDP il örgütü tarafından organize edilen ’Boyun eğmeyeceğiz’ adı verilen miting, bugün Nurlupınar Mahallesi’nde yapıldı. Mitinge, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, partinin meclis üyeleri, BDP İl Başkanı Kerem Taylan, İzmir ve Manisa ile ilçelerinden gelen 1000’e yakın partili katıldı.

İl Başkanı Taylan, KCK operasyonlarının Kürtleri yıldırmayacağını söyledi. Operasyonları eleştiren Milletvekili Birtane ise "KCK operasyonları artık sürpriz değil. Çünkü üç yıldır her sabah uyandığımızda bu operasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu operasyonlara alıştık. Bizler biliyoruz ki ülkede hukuk ve yargı hiçbir şekilde bağımsız değil.

Hükümet kendi hukukunu kendi çiğniyor. Onlar bir düğmeye basıyor, ’Bu gece eş zamanlı olarak il, ilçe veya merkezde operasyon yapılacak’ deniliyor. İşte böyle bir talimatla İstanbul merkezli 17 ilde eş zamanlı operasyon yapılıyor. Bizler de diyoruz ki; Bu operasyonlar savcı kararı ile değil, başbakanın kararı ile yapılan operasyonlardır" diye konuştu.

"ELLERİNDE LİSTE VAR"

Operasyonların kendilerini korkutmadığını yineleyen Birtane, şöyle devam etti: "Yıllardır bu hikayeyi ve senaryoyu çok yazdınız, oynadınız, oynattınız. Ama hepsi boşa çıktı. Bu operasyonlar da boşa çıkacak. Onların elinde 47 kişilik liste var. O kişileri aldıktan sonra operasyonları durduracaklar diye düşünüyoruz. Başbakan daha dün açıklamasını yaptı. ’KCK’ye bulaşmış olan herkesi hukuk çerçevesinde alacağız’ diyor. ’Kim olursa olsun biz alacağız’ mesajı veriyor.

Bu, sayın Leyla Zana’ya göndermedir. Bunu çok iyi biliyoruz. Parlamentodaki BDP milletvekilleridir. Bizler zaten bu dokunulmazlık zırhını istemiyoruz. Bu dokunulmazlık zırhı, AK Parti’nin talan eden, çalan, çırpan, yolsuzluk yapan milletvekilleri için vardır. Bizler zaten kaldırılmasını istiyoruz. Biz dün de bu mücadeleye sahip çıkıyorduk, bugün de bu mücadeleye sahip çıkıyoruz, bu böyle bilinsin."

"NERESİ İNCEYSE ORADAN KOPSUN"

Alanı dolduranların sık sık terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attığı mitingte konuşmasına devam eden BDP’li Birtane, AK Parti hükümetinin sivil anayasa çalışmaları sırasında, muhalefetteki partileri dışarıda tutmak istediğini öne sürdü. Birtane, "Hükümetin bugün muhalif kesimlere karşı uygulamış olduğu siyasetin, sivil anayasaya yansıyacağını en sıradan insan bile biliyor.

BDP ve muhalif kesimi bu işin dışında tutmak istiyorlar. İyice zayıflatıp, kendilerine göre bir anayasa oluşturmak istiyorlar. Bizim öyle demokratik, sivil, insan hak ve özgürlüklerini savunan bir anayasa beklentimiz yok. Bu aşamadan sonra olamaz. Ama bu mücadele her zaman hiç olmadık anlarda bile kendini var etmesini bilmiştir. O alanda mücadelemiz sürecek. Fakat ’Neresi inceyse oradan kopsun’ misali o noktaya geldiğinde de bizim orada kendi istek ve taleplerimizi vermemizi kimse bizden beklemesin. Sivil anayasa beklentimiz; 12 Eylül anayasası neyse, bugünkü AK Parti’nin anayasası da o olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Mitingin ardıdan Birtane, BDP’nin Nurlupınar’daki teşkilat binasında partililerle sohbet etti.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı