Siyaset Bozdağ: Türkiye'de sağlık hizmeti Amerika'dan daha iyi
Paylaş
Bozdağ: Türkiye'de sağlık hizmeti Amerika'dan daha iyi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hiçbirinde Türkiye'deki kalitede sağlık hizmeti sunulmamaktadır. Türkiye'de sunulan sağlık hizmetleri, Amerika'dan da daha iyidir çünkü biz sağlık alanında sağlıklı bir devrim, sağlıklı bir dönüşüm yaşadık' dedi

Bozdağ, Kadışehri Devlet Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sağlık alanında bir dönüşüm yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Yozgat ve ilçelerine son 10 yılda yapılan hizmetleri anlatan Bozdağ, "Türkiye’nin dört bir yanında tek kişilik odası, tuvaleti, lavabosu, banyosu içinde olan modern hastaneler yapıyoruz. İki yıl içerisinde bu dönüşümü Türkiyemizin tamamında bitirmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Hastanelerin yenilenmesinin yanı sıra şehir hastanelerinin de yapıldığını belirten Bozdağ, Türkiye’de ilk etapta 34 yerde kurulması kararlaştırılan şehir hastanelerinden birinin Yozgat’ta yapımına başlandığını anımsattı.

"Bölgenin sağlık merkezi" konumundaki Yozgat’ta bu şehir hastanesinin yeni bir istihdam kapısı olacağına dikkati çeken Bozdağ, "Tam 2 bin 700 insanımız burada istihdam imkanı bulacak. Doktor sayımızı artırma, yardımcı personel sayımızı artırma, diğer ihtiyaçlarımızı giderme noktasında da hükümet olarak çok ciddi adımlar attık. Kadışehri’ndeki SSK’lı kardeşim, eczaneden ilaç alamazdı. Bağkur’lu önce tedavi olur, parasını cebinden peşin öder, faturasını alır, Genel Müdürlüğe müracaat eder, ondan sonra parasının yüzde 70’ini alabilmek için iktidar vekillerinin kapısında yalvar yakar olurdu. Şimdi herkes sağlıktan istifade edebiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Dün hastalığıyla arkadaş olup yan gelip yatan insanımız, hastalığıyla arkadaşlığı reddediyor, onu tedavi ettirecek imkanları kullanıyor ve onlardan istifade ederek tedavi olabiliyor" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ama dün öyle değildi, bir kalp ameliyatı, bir beyin ameliyatı veya başka bir ameliyat olmak için Kadışehri’nde kaç insanın tarlasını, traktörünü, ahırındaki hayvanını, dükkanı, malını sattığını bilirim. Burada çok dostum var. Dünün Türkiyesi, hastalığın var mı malını sat, tedavi ol Türkiyesiydi. Yok, malına kıymet veriyorsan tedavi olma, derdinde dertlen Türkiyesi’dir ama bu günün Türkiyesi, hastalığın var mı devletin şefkat ve merhamet kolunun vatandaşın yanında yer aldığı, kuruş harcatmadan vatandaşına tedavi hizmetini sunduğu bir Türkiye’dir. Hamdolsun bununla iftihar ediyoruz. İnşallah önümüzdeki zamanda Türkiye, sağlık hizmetleri noktasında bugün geldiği noktadan daha ileri noktada olacak."

Haberin Devamı

Türkiye’de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesine dikkati çeken Bozdağ, "Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin hiçbirinde Türkiye’deki kalitede sağlık hizmeti sunulmamaktadır. Türkiye’de sunulan sağlık hizmetleri, Amerika’dan da daha iyidir çünkü biz sağlık alanında sağlıklı bir devrim, sağlıklı bir dönüşüm yaşadık. Sağlıkta dönüşümün hikayesini bakanlarımız dünyaya anlatıyor. Türkiye, bu yönüyle dünyaya örnek teşkil ediyor" dedi.

Konuşmasının ardından hastanenin açılışını yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, protokol üyeleriyle hastaneyi gezdi.

AA