Siyaset Bozdağ'dan hutbe iddiasına sert tepki
Paylaş
Bozdağ'dan hutbe iddiasına sert tepki

Bozdağ'dan hutbe iddiasına sert tepki

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hutbelerde "Allah katında gerçek din İslam’dır" ayetinin okutulmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Allah katında gerçek dinin İslam olduğunu anlatmak üzere anayasa ve yasalarla görevlendirilmiş bir teşkilata yönelik en büyük iftiralardan bir tanesidir. Bunu kabul etmek mümkün değildir, böyle bir olay kesinlikle yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır" dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Vaaz ve Vaizlik Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, vaizliğin söz ustalığı olduğunu belirterek, vaizlerin İslam’ın ana kaynakları çerçevesinde görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yasal düzenlemelerle İslam’ı doğru anlatmakla görevlendirildiğini anımsatan Bozdağ, son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik iftira kampanyası yürütüldüğünü savundu.

Hutbelerde okunan "Allah katında gerçek din İslam’dır" ifadesinin Diyanet İşleri Başkanlığınca AB’den gelen talepler neticesinde çıkarıldığına yönelik siyasi bir iftira kampanyası yürütüldüğünü ifade eden Bozdağ, "’Allah katında gerçek dinin İslam olduğunu anlatmak üzere anayasa ve yasalarla görevlendirilmiş bir teşkilata yönelik en büyük iftiralardan bir tanesidir. Bunu kabul etmek mümkün değildir, böyle bir olay kesinlikle yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır" dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun da bu tartışmalara yönelik 2006 yılında bir açıklaması olduğunu anımsatarak, Bardakoğlu’nun 30 Nisan 2006 tarihinde yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığına yapılabilecek en büyük iftira herhangi bir sebeple yüce kitabımızın bir ayetine rezerv konulduğunu söylemektir. Zira, Allah katında hak dinin İslam dini olduğunu söylemek ve bu doğrultuda hizmet vermek Diyanet İşleri Başkanlığının varlık sebebidir. Din, dini değerler ve halkımızın dini duyarlılıkları üzerinden siyaset yapılması, dine karşı yapılabilecek en büyük saygısızlıktır" ifadelerini ullandığını hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de Bardakoğlu’nun açıklamalarına benzer beyanları bulunduğunu, AB yetkililerinin de bu yönde talepte bulunmadıklarına dair açıklamaları olduğunu ifade eden Bozdağ, "Hiçbir gücün, hiçbir ülkenin, hiçbir uluslararası veya ulusal kuruluşun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden, Diyanet İşleri Başkanlığından böyle bir şeyi talep etmesi hakkı ve haddi değildir, hiçbir zaman da olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü bu dinin bütün değerlerine bugüne kadar uzanan ne kadar el varsa, bu millet o elleri her zaman bükmesini bilmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bozdağ, bir ayetin Diyanet İşleri Başkanlığının talebi doğrultusunda hutbelerde okutulmasının yasaklandığı iddialarını ortaya atanlara da tavsiyeleri bulunduğunu belirterek, "Bu lafları söyleyenlere benim bir tavsiyem var. Cuma Namazlarını kaza etmeyi bırakıp, camilere gidip Cuma namazlarında hoca efendilerin söylediklerini, okudukları duaları yakından takip ederlerse camilerde okunan duaların kendilerini tekzip ettiğini yakından görme imkanı bulacaklardır, ama kazaya devam ederlerse bu gerçeği öğrenmeleri zaman alacaktır" dedi.