Yozgat Bozok Üniversitesi Bahar Şenlikleri başladı

Bozok Üniversitesi Bahar Şenlikleri başladı

Paylaş
Bozok Üniversitesi Bahar Şenlikleri başladı

Bozok Üniversitesi Bahar Şenlikleri başladı

YOZGAT (DHA) -YOZGAT’ta, Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen 12. Bahar Şenliği, yapılan protokol yürüyüşü ve şenlik meşalesinin yakılmasıyla başladı.
Bozok Üniversitesi tarafından, 12’ncisi düzenlenen Bahar Şenliği öncesi, Yozgat Lise Caddesinde, yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Rektör Salih Karacabey, akademik personel üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler bisikletlerle pedal çevirerek yürüyüşe iştirak etti. Şenlik açılışı Yozgat Cumhuriyet Meydanında, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’in konuşması ve şenlik meşalesinin yakılmasıyla başladı. Açılışta konuşan Rektör Salih Karacabey, Bozok Üniversitesinin Türkiye'deki en genç üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Karacabey, “Genç üniversite olmasına rağmen hızla büyüyen ilin ve ülkenin gelişimine katkıda bulunacak bilim insanlarını yetiştirme yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bundan sonraki yıllarda da inşallah hem yaptığımız etkinliklerle hem de bilimsel çalışmalarla ülkemize ve şehrimize önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz.Üniversite gençliği, bütün üniversitelerde ülkelerin geleceği olan nesildir. Üniversite gençliği, hayatın her alanında kendi bilimsel çalışmaları başta olmak üzere başarılı olmak ve dünyadaki paydaşlarıyla yarışacak nitelikte yetişmiş olmaları önemlidir” dedi.
Konuşmanın ardından Rektör Karacabey ve Yozgat Baro Başkanı Mehmet Şimşek, şenlik meşalesini yaktı. Bozok Üniversitesi halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Üniversite bünyesinde düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere madalyaların verilmesiyle devam eden tören, öğrencilerin müzik eşliğinde oyunlar oynamasıyla tamamlandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı