Bakım Saç tasarımcısı Brad Mondo'dan saçı doğru yıkama rehberi

Saç tasarımcısı Brad Mondo'dan saçı doğru yıkama rehberi

Paylaş
Saç tasarımcısı Brad Mondo'dan saçı doğru yıkama rehberi

ABD'li saç tasarımcısı Brad Mondo, YouTube kanalından saç yıkarken yapılan yanlışları açıkladı. 'Herkesin saçını yanlış yıkadığını' söyleyen Mondo, saçın nasıl doğru bir şekilde yıkanması gerektiğini anlattı. Mondo, yanlış saç yıkamanın saç dökülmesine yol açtığını da söylemeyi ihmal etmedi.İşte doğru saç yıkama yöntemleri...

YouTube'da milyonlarca takipçisi olan saç tasarımcısı Brad Mondo, izleyenlerini kısa bir sınava tabi tuttu. Takipçilerine saçlarını nasıl yıkadıklarını soran Mondo, "Saçlarınıza şampuan sürerken aynı zamanda masaj yapmak hoşunuza gidebilir ama bunu yapmanıza gerek yok. Bu hareket saçlarınızın karışmasına, matlaşmasına ve saç dökülmesine neden olur" dedi. Mondo bu açıklamasıyla tüm klişe saç yıkama yöntemlerine adeta meydan okudu.

Haberin Devamı

Mondo ayrıca, saç yıkama sıklığının ise kişiden kişiye göre değişebileceğini belirtti.

Brad Mondo, saç yıkarken yapılması gerekenleri ise şöyle sıralıyor:

  • Şampuan sürdükten sonra saç diplerine yedirmek için saçı birbirine karıştırmayın. Bu taranırken fazla saç dökülmesine yol açar. Şampuanı saça tarakla tarar gibi uygulayın.
  • Duşta en fazla 2 madeni para ölçeğinde ürün kullandığınıza emin olun. Saçınızın uzunluğu önemli değil.

  • Duştan sonra saçı havluyla türban şeklinde sarmayın. Bunu yaptığınızda öndeki saç telleri zayıflar ve kopar. Onun yerine havluyla uçlara doğru nazikçe nemini alın.