Spor Brexit, Serena Williams’ı da vurdu!

Brexit, Serena Williams’ı da vurdu!

Paylaş
Brexit, Serena Williams’ı da vurdu!

Wimbledon’da tek kadınlarda şampiyon olan ABD’li tenisçi Serena Williams, İngiltere’de yapılan referandum nedeniyle yaklaşık 400 bin dolar az ödül aldı.

İngiltere’de 23 Haziran’da yapılan ve Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı çıkan referandum, Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyon olan ABD’li Serena Williams’a yaklaşık 400 bin dolara mal oldu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da tek kadınlarda 7., kariyerinin ise 22. grand slam zaferine imza atan 34 yaşındaki Serena Williams, geçen ay İngiltere’de yapılan referandumun ardından sterlinin dolar karşısında son 30 yılın en düşük seviyesine gerilemesi nedeniyle 380 bin dolar daha az para ödülü aldı.

Bu yıl Avustralya Açık finalinde 2-1 yenildiği 4 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile Wimbledon finalinde karşılaşan ve 28 yaşındaki rakibini 7-5 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek rövanşı alan Serena Williams, teklerde şampiyon olan sporculara verilen 2 milyon sterlin para ödülünü kazandı.

Wimbledon Tenis Turnuvası organizatörleri tarafından referandum öncesinde açıklanan ödül miktarına göre 2,97 milyon dolar kazanması gereken Williams, referanduma katılanların yüzde 52’sinin "AB’den çıkalım" demesi üzerine sterlinin değer kaybetmesiyle 2,59 milyon dolar ödülle ülkesine dönecek.

Serena Williams’ın zararı bununla da kalmadı. Çiftler finalinde Timea Babos-Yaroslava Shvedova ikilisini 2-0 yenen Serena ve Venus Williams, 350 bin sterlin para ödülünü hak etti.

Bugünkü kura göre 453 bin dolara tekabül eden para ödülü, "Brexit" olarak adlandırılan referandum kararı öncesine göre 67 bin dolar değer kaybetti.

Haberin Devamı