Spor Brezilya bahane Girit şahane!

Brezilya bahane Girit şahane!

Paylaş
Brezilya bahane Girit şahane!

10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında Yunanistan'daki Girit Adası'nda gerçekleştirilen Avrupa Halı Saha Şampiyonası'nı yerinde izledik. Ve gördük ki A Milli Futbol Takımımız Brezilya'da gerçekleşecek Dünya Kupası'na gidemese de biz göğsümüzü gere gere “Yunanistan'daki Avrupa Halı Saha Şampiyonası'na gittik” diyebiliriz

YAZI: NAZLI ERDOL

…Ve gecenin bir vakti, telefon acı acı çalar... Tamam, o kadar acı acı olmasın; gecenin de değil, akşamın bir vakti olsun. Beklemediğiniz bir anda çalıveriyor telefon, “Bismillahirrahmanirrahim” dediniz, baktınız yakın bir arkadaşınızmış telefonun diğer ucundaki. Diyor ki, “Kanka, X yine sattı, bir kişi eksiğiz, işin yoksa atla gel.” Hemen her erkeğin başına gelmiştir bu halı saha çağrıları. Bazen asilden bazense yedekten çağrılırsınız. Bazen en yakın arkadaşlarınızla, bazense tanımadığınız adamlarla oynarsınız. Kimi zaman düzenli olarak maç ya da spor yaptığınız için ağrısız sızısız atlatırsınız mücadeleyi, kimi zaman ise hamsınızdır ve ertesi gün kas ağrıları deyim yerindeyse sizi bitirecektir. Ama buna rağmen tuttuğunuz takımın formasını sırtınıza geçirir ve o halı saha maçına gidersiniz. Bazen sırtınızda sizin adınız yazar bazense sahanın Messi’si, Ronaldo’su, Bale’i, Totti’si olursunuz. Ama kesin olan bir şey vardır ki, o da o formanın hakkının verileceği ve sırılsıklam olacağı, sizin ise her hücrenize kadar terleyeceğinizdir.

NEDİR BU İDDAA RAKİPBUL LİGİ?


İşte İddaa Rakipbul Ligi tam da bu kesinlikten yola çıktı aslında. Nedir İddaa Rakipbul Ligi derseniz eğer; şöyle açıklayalım: Size sunduğu son derece profesyonel hizmetlerle arkadaşlarınızla yaptığınız rutin ve sıradan bir halı saha maçında, Şampiyonlar Ligi atmosferini yaşamanızı sağlayan, Türkiye’nin en büyük halı saha ligidir. Mesela nedir bu profesyonel hizmetler? Öncelikle, maçtan sonra her şeyi baştan yaşayabilirsiniz çünkü hizmetlerin başında attığınız goller ve maçınızın HD kalitesindeki özeti geliyor. Kendinizi en iyi şekilde analiz edebilirsiniz, iyi gününüzde miydiniz yoksa şanssızlıklar yakanızı bırakmadı mı bilebilirsiniz, çünkü diğer oyuncularla karşılaştırmalı istatistikleriniz İddaa Rakipbul Ligi’nin sunduğu hizmetlerden bir diğeri. Her izlediğimiz maçtan sonra biz de futbol yorumcusu kesilmiyor muyuz? Ya da “Hanım, aç bakalım şu kanalı da bakalım ‘Şeytan’ ne diyor” demiyor muyuz? Eh, bu maçın kahramanı siz olduğunuza göre, editörler bu kez sizi yorumluyor ve performansınızı detaylı bir şekilde analiz ediyor; İddaa Rakipbul’un size sunduğu bir diğer hizmet de bu. İstediğiniz sahada ve zamanda, dilediğiniz güçteki dilediğiniz rakiple maç keyfi, heyecanı bol Türkiye Finalleri ve tüm sezon boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını alıp kazanacağınız kupa da cabası!

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Antalya, Eskişehir, Denizli, Manisa, Konya, Kayseri, Kütahya ve Kıbrıs olmak üzere 13 şehirde faaliyet gösteren İddaa anasponsorluğundaki Rakipbul, 2006 yılında Cem ve Deniz Durul tarafından kuruldu ve kendine misyon olarak sporseverler için profesyonel olduğu kadar stresten uzak, eğlenceli, centilmence bir ortam sunmayı belirledi. Bununla da kalmadı, İddaa Rakipbul Ligi 2012 Türkiye Şampiyonu olan İzmirli Uyar Balata ekibini 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Avrupa’nın en büyük halı saha organizasyonu miniEuro’da ülkemizi temsil etmesi için Yunanistan’a götürdü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI GİRİT’TE

Almanya, İtalya ve İngiltere gibi futbol denince ilk akla gelen ülkeler de olmak üzere 24 ülkenin katıldığı Avrupa Halı Saha Şampiyonası, Yunanistan’ın Girit Adası’nda gerçekleşti. Halı saha diyip geçmeyin! Ben böyle atmosfer, böyle heyecan görmedim; bir nevi şampiyonlar ligi… Şampiyonada toplam 6 grup ve her grupta 4’er takım bulunuyordu. 560 ülke puanıyla Avrupa 10’uncusu olan Türkiye’nin temsilcisi Uyar Balata, kura çekilişine 2’nci torbadan katıldı. Ekibimizin grubunda İtalya, Litvanya ve ev sahibi Yunanistan bulunuyordu.

1-1 BİTEN HALI SAHA MAÇI MI OLURMUŞ?

Türkiye temsilcisi, 10 Ekim Perşembe akşamı turnuvanın açılış seremonisinin ardından ilk maçında ev sahibi Yunanistan’la karşı karşıya geldi. Tahmin edersiniz ki Yunanistan’daki futbolseverler takımlarını yalnız bırakmamış ve tribünleri doldurmuştu. “Hellas! Hellas!” (yani Yunanistan) seslerinin arasında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatan Türkiye, ikinci yarıda toparlandı ve durumu 1-1’e getirdi. Halı saha maçlarının 13-11 falan bitmesine alışıksınız evet ama burada işler böyle yürümüyor. Oyuncular ne yaptıklarının bayağı bilincinde olduğu için atılan gol de yenen gol de az.

YİNE ROMANYA!


Türkiye temsilcimiz, ertesi gün oynanan maçta İtalya’yı ‘Drogba’ lakaplı Kazım Sargın’ın golüyle 1-0 ve grubun zayıf halkası Litvanya’yı tam 6-0 mağlup ederek bir üst tura lider çıkmayı başardı. Ancak Hırvatistan’a 3-0 yenilerek şampiyonaya veda ettik. Ama sanmayın ki yok yere yenildik; Hırvatistan, turnuvanın favorisi ve son iki yılın şampiyonu Romanya ile 13 Ekim’de final oynadı ve finalde kaybetti. Hırvatistan karşısında 2-0'lık galibiyet elde eden Romanya üçüncü kez şampiyon oldu.

KUPAYI KALDIRAMADIK AMA…

Evet, Avrupa Kupası’nı kaldıran bizimkiler olamadı belki, ama “You Play” yani “Sen Oyna” sloganıyla yola çıkan turnuva amacına ulaştı: Sporu gerçekten seven, belki sadece kıyısından köşesinden bulaşmış, belki de, hani derler ya “Ah o maçta dizim dönmeyeydi Arda’yı sollamıştım ben” diyen ama hayallerini gerçekleştirememiş insanlar sahaya çıktı. Hepsi de terinin son damlasına kadar mücadele etti, hepsi elinden geleni yaptı ve bunu centilmenliğinden, insanlığından ödün vermeden başardı.

Diyeceğim o ki, biz ekim ortasında Girit’te hem yazı yaşadık tam da özlemeye başlamışken, bir de Macaristan, Estonya, Hollanda maçları falan derken futbolda pek yaşayamadığımız heyecanı. Ha Belki A Milliler Brezilya’ya gidemedi, ama İddaa Rakipbul Ligi ve Uyar Balata sağ olsun, gönül rahatlığıyla “Biz Girit’e gittik be” diyebiliriz.




Haberin Devamı