Ekonomi British Airways'de grev başladı

British Airways'de grev başladı

Paylaş
British Airways'de grev başladı

İngiliz havayolu şirketi British Airways'deki (BA) 12 bin kabin görevlisinin başlattığı grev, 1000 seferin iptaline yol açtı

12 bin çalışan katıldı

Dün başlayan ve üç gün sürecek olan grev ile ilgili açıklama yapan British Airways Başkanı Willie Walsh, grev döneminde planlanan 1950 seferden 1000’inin iptal edildiğini belirtti.

Walsh, internet sitesi YouTube üzerinden yayımladığı mesajda, “British Airways için berbat bir gün” dedi.

27 Mart’ta da olacak

İş güvenliği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden British Airways çalışanları, 27 Mart’ta dört gün sürecek olan bir grev daha planlıyor.

Grevin, nisan başındaki Paskalya tatilinin hemen öncesine denk gelmesi nedeniyle, çok sayıda yolcunun bu durumdan olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekiliyor. Konuya ilişkin anlaşmazlık, Unite adlı sendika ile havayolu şirketi arasında geçen yıldan beri sürüyor.

Demiryolunda da başlayacak

British Airways’de 15 yıldır ilk kez grev yapıldığı belirtiliyor. Firma geçen yıl, 1987’de özelleştirildiğinden bu yana en büyük zararını açıklamıştı.

Bu arada, demiryolu çalışanları da iş güvenliğinin iyileştirilmesi ve işten çıkarmaların durdurulması için grev kararı aldı.

İngiltere’de son 16 yıldır demiryolu çalışanlarının grev yapmadığı bildirilirken, çalışanların grev zamanının nisan başı olması bekleniyor

Haberin Devamı