Dünya Brooklyn kırmızı-beyaza boyandı

Brooklyn kırmızı-beyaza boyandı

Paylaş
Brooklyn kırmızı-beyaza boyandı

ABD'de Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali etkinlikleri kapsamındaki Brooklyn Türk Festivali, Brooklyn belediye binasında yapıldı

Brooklyn Türk Festivali, kırmızı ve beyaz renkli ışıklarla aydınlatılan belediye binasında yapıldı. Festival nedeniyle Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle donatılan belediye binasının dış cephesi gece boyunca kırmızı ve beyaz renkli ışıklarla aydınlatıldı. Türk yemeklerinin servis edildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Türk müziklerinden örneklerin seslendirildiği konserle başlayan program, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, Bursa Mehteran Takımı ve Ankara Belediyesi Folklor Grubu’nun gösterileriyle devam etti.

Haberin Devamı

Festivale katılan bazı Amerikalılar, dans pistine dönüşen belediye binası girişinde Türklere eşlik etti. TSK Armoni Mızıkası ise belediye binası önündeki mini konserine iki ülkenin milli marşlarıyla başladı.

Bursa Mehter Takımı’nın performansı beğeni toplarken, Ankara Belediyesi Folklor Grubu ise programlarını seyircilerle halay çekerek tamamladı. Programda konuşan Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, Türkiye’nin son dönemde yakaladığı gelişme grafiğinin tüm dünyada dikkatle izlendiğini ifade etti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin, Türkiye ziyareti sırasında dile getirdiği, "Son 10 yıldaki büyümenizi hayranlıkla izliyoruz" sözlerini anımsatan Markowitz, Türkiye’nin önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. İstanbul’u ziyaret ettiğinde Anadolu yakasında kalmaya özen gösterdiğini belirten Markowitz, Avrupa yakasının Manhattan’a, Asya yakasının ise Brooklyn’e benzediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Festivale Markowitz’in yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, New York Eyalet Senatörü Eric Adams ve TADF Başkanı Ali Çınar ile çok sayıda Türk ve yabancı davetli katıldı.

AA