Dünya Brüksel'de ilginç uygulama! Güvercin artışına karşı doğum kontrol

Brüksel'de ilginç uygulama! Güvercin artışına karşı doğum kontrol

Paylaş
Brüksel'de ilginç uygulama! Güvercin artışına karşı doğum kontrol

Belçika'nın başkenti Brüksel'de aşırı derece artan güvercin nüfusunun önüne geçmek amacıyla kuşlara yem olarak doğum kontrol maddesi ile kaplanmış mısır verileceği duyuruldu.

Brüksel Belediyesi, son yıllarda git gide artan güvercinlerin dışkılarının hem kirliliğe hem de içerdiği yüksek asit dolayısıyla mermer ve beton zeminleri aşındırmaya yol açtığı belirtildi. Şehirde yaşanan güvercin artışını engellemek için ilginç bir yöntem kullanmaya başlanacak.

Haberin Devamı

Güvercinlerin yol açtığı pisliği temizlemenin her yıl kuş başına yaklaşık 20 euro mal olduğunu hesaplayan belediye görevlileri, nüfusu kontrol altına alman için ilginç bir 'doğum kontrol' yönetimine başvuracaklarını açıkladı.

Şehirdeki güvercinlere içerisinde 'R-12 güvercin hapı' kullanılan mısırlar yem olarak verilecek. İçinde Nicarbazine isimli maddeyi de içeren bu hapın doğum kontrol görevi görmesi hedefleniyor.

2019'da yapıldığı dönemde bir yılda güvercin sayısının neredeyse yarıya inmesini sağlayan bu yöntem, öncelikle güvercin pisliği nedeniyle en çok şikayet alan bölgelerde başlayacak.